Γενικά
290 θερμίδες η μερίδα

Υλικά

  • (Για 6 άτομα)
  • 500 γρ. γάλα
  • 200 γρ. κουβερτούρα
  • 6 δαμάσκηνα (ψιλοκομμένα)
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • 240 γρ. ασπράδια
  • 160 γρ. κρόκους
  • 50 γρ. ρούμι
  • 70 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 βανίλια


Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα ανακατεύοντάς το με τα 50 γρ. της ζάχαρης, τη βανίλια, τους κρόκους, το κορν φλάουερ και το ρούμι, για να φτιάξετε την κρέμα.
2. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέτετε την κουβερτούρα, αναδεύετε με ένα σύρμα και αφήνετε την κρέμα να κρυώσει.
3. Χτυπάτε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν μαρέγκα και προσθέτετε την υπόλοιπη ζάχαρη και τα ψιλοκομμένα δαμάσκηνα.
4. Ενώνετε τα δύο μείγματα, προσέχοντας να μη χάσει η κρέμα τον όγκο της.
5. Βάζετε το μείγμα σε φόρμα μέχρι τα 2/3 του ύψους της και ψήνετε για 30-35′ στους 180° C μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.

Γνώμες
Το γλυκό αυτό έχει μέτριο θερμιδικό περιεχόμενο και σας δίνει αρκετά αντιοξειδωτικά φλαβονοειδή από το κακάο.