Υλικά
- (Για 4 άτομα)
- 1 πράσινη λόλα
- 1 κόκκινη λόλα
- 200 γρ. σπανάκι
- 1 ρόκα
- 2 σικορέ
- 200 γρ. ρόδι
- 30 γρ. καρύδια (ψιλοκομμένα)
- 30 γρ. φουντούκια (ψιλοκομμένα)
- 200 ml ελαιόλαδο
- 1 κουταλιά μέλι
- Αλάτι
- Πιπέρι
Γενικά
200 θερμίδες η μερίδα
Εκτέλεση
Καθαρίζετε το ρόδι και το χτυπάτε στο μούλτι μαζί με το μέλι, το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να γίνει η βινεγκρέτ. Πλένετε τα λαχανικά (λόλα, σπανάκι, ρόκα, σικορέ) και τα κόβετε με το χέρι. Τα βάζετε σε μια πιατέλα, τα περιχύνετε με το 1/3 της βινεγκρέτ (αποθηκεύετε στο ψυγείο την υπόλοιπη για μελλοντική χρήση) και τα πασπαλίζετε με τους ξηρούς καρπούς.
Σύσταση
- Βιταμίνη Ε
- Φυτικές ίνες
- Μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λιπαρά οξέα
- Καροτενοειδή
- Φυλλικό οξύ
- Κάλιο