Τα παιδιά σήμερα μεγαλώνουν σε ένα κόσμο με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Εργαζόμενοι γονείς, πίεση από το σχολείο, φόρτος εργασίας μαθημάτων, ακόμα και η διασκέδασή τους γίνεται αγχωτική μέσω των ηλεκτρονικών παιχνιδιών και των ανταγωνιστικών αθλημάτων. Συνήθως, δεν σκεφτόμαστε ότι αυτές οι επιρροές μπορεί να γίνουν αρκετά στρεσογόνες για τα παιδιά.

Η yoga για παιδιά είναι ένας ευχάριστος τρόπος να μειωθούν ή και καμιά φορά να εξαφανιστούν κάποιες από αυτές τις πιέσεις. Τα παιδιά με τη yoga μαθαίνουν τεχνικές χαλάρωσης και εσωτερικής υγείας και ηρεμίας, καθώς και πώς να ελέγχουν τις αντιδράσεις σε καταστάσεις άγχους, και όλα αυτά μέσα από έναν απλό και ευχάριστο για αυτά τρόπο.

Φυσικά τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα. Ευλυγισία, δύναμη, συνεργασία, συναγωνισμός, ηρεμία, χαλάρωση και κατανόηση του σώματός τους σε όλα τα επίπεδα. Οι φυσικές κινήσεις στη διάρκεια των μαθημάτων yoga for kids καθοδηγούν και τονώνουν την αυτοεκτίμηση, την έκφραση, την έννοια του ξεχωριστού και του καινούριου, αλλά και τη σύνδεση με το φυσικό περιβάλλον, καθώς οι στάσεις παίρνουν τα ονόματά τους από ζώα και φυτά, π.χ. σκύλος, γάτα, δέντρο. Συνδυάζοντας την κάθε στάση με μουσική και ζωγραφική τα παιδιά μαθαίνουν να ξεχωρίζουν και να μιμούνται την κίνηση του κάθε ζώου, είτε μόνα τους, είτε σε ζευγάρια, είτε με τη δασκάλα. Με γνώμονα το σεβασμό, μαθαίνουν να αγαπούν το περιβάλλον.

Η yoga kids δε κάνει διακρίσεις. Απευθύνεται σε όλα τα παιδιά από ηλικίας 3 έως 12 ετών. Δημιουργική και διασκεδαστική τονώνει το αναπνευστικό τους σύστημα και εξελίσσει τη φαντασία τους. Αφήστε τα παιδιά να γνωρίσουν την όμορφη πλευρά της ζωής, να ξεφύγουν από την πίεση και το άγχος που παθητικά δέχονται και δείτε τα να μεγαλώνουν ήρεμα και ξέγνοιαστα.