ΥΛΙΚΑ4 αχλαδιά750 ml γλυκό κρασί150 γρ. ζάχαρη1γρ. κροκό Κοζάνης
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ500γρ. γάλα150γρ. κρεμά γάλακτος 35% 3 κροκοί αβγών80γρ. καστανομελο½ στικ βανίλιας1γρ. κροκό ΚοζάνηςΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα αχλάδια:
Καθαρίζουμε τα αχλαδιά, τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και τα αφήνουμε να βράσουν έως ότου μαλακώσουν. Στη συνέχεια, αφαιρούμε τα αχλαδιά και δένουμε το σιρόπι.
Για το παγωτό:
Κάνουμε μια κρέμα ανγκλέζ, ζεσταίνοντας όλα τα υλικά στους 82 βαθμούς. Σουρώνουμε το μίγμα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Γεμίζουμε τα ειδικά δοχεία του πακοτζετ μέχρι την ένδειξη ΜΑΧ και καταψύχουμε για 24 ώρες.
Βγάζουμε από την κατάψυξη τοποθετούμε τα δοχεία στο πακοτζετ και αφρατεύουμε πριν σερβίρουμε.
(Εναλλακτικά, αν δεν έχουμε πακοτζ’ετ περιμένουμε να κρυώσει και το βάζουμε κατευθείαν στην παγωτομηχανή).