Υλικά1.250 γρ. σύκα550 γρ. ζάχαρη1 κουταλάκι χυμό λεμονιού1 ξυλάκι κανέλα (προαιρετικά)Εκτέλεση1. Διαλέγετε ώριμα σύκα και τα ξεφλουδίζετε.2. Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη, την κανέλα και τα σύκα, ανακατεύετε καλά και τα αφήνετε να σιγοβράζουν σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα (προσέχετε, γιατί το σύκο πιτσιλάει και μπορεί να σας κάψει).3. Κατεβάζετε από τη φωτιά την κατσαρόλα, αφαιρείτε την κανέλα, προσθέτετε τον χυμό λεμονιού και τη βάζετε πάλι στη φωτιά. 4. Αφού η μαρμελάδα πάρει μερικές βράσεις ακόμα, την κατεβάζετε από τη φωτιά και την αφήνετε να κρυώσει. Μετά τη βάζετε στα βάζα.