Ανανεωθείτε αμέσως με το απλό πλάνο μισάωρης αεροβικής άσκησης. Να θυμάστε ότι πρέπει να έχετε σταθερά το πόδι στο πάτωμα και να μην το ανασηκώνετε και να κρατάτε την ένταση της άσκησης σε μέτριο επίπεδο. Οι παλμοί της καρδιάς θα πρέπει να είναι 17 σε 10 δευτερόλεπτα και να ξέρετε ότι η δυσκολία αυτής της γυμναστικής αυξάνεται σιγά σιγά.

5 λεπτά: Κάντε στατικό βάδην μπροστά από το στεπ για προθέρμανση

5 λεπτά: ανεβείτε στο στεπ με το αριστερό πόδι, πατήστε με το δεξί πόδι, φέρτε το δεξί πίσω στο πάτωμα και μετά ακουμπήστε και το αριστερό πόδι πίσω. Επαναλάβετε την κίνηση ξεκινώντας με το δεξί πόδι. Συνεχίστε με εναλλαγές για 5 λεπτά.

5 λεπτά: ανεβείτε στο στεπ με το αριστερό πόδι λυγίζοντας και σηκώνοντας το δεξί γόνατο μπροστά, στο ύψος της μέσης σας. Φέρτε το δεξί πόδι πίσω στο πάτωμα και μετά φέρτε το αριστερό πόδι πίσω. Επαναλάβετε την κίνηση, αλλά αυτή τη φορά ξεκινήστε με το δεξί και συνεχίστε για 5 λεπτά.

5 λεπτά: ανεβείτε στο στεπ με το αριστερό πόδι και κλωτσήστε το δεξί μπροστά στο ύψος του γόνατου. Φέρτε το δεξί πόδι πίσω στο πάτωμα και κάντε το ίδιο και με το αριστερό. Επαναλάβετε, πάλι με εναλλαγές στα πόδια.

5 λεπτά: σταθείτε παράλληλα στο στεπ και πηδήξτε πάνω και με τα δύο πόδια. Μετά ξαναπηδήξτε για να βρεθείτε στο πλάι και συνεχίστε για 5 λεπτά αλλάζοντας πλευρές.

5 λεπτά: κάντε βάδην στο μπροστινό μέρος του στεπ για να επανέλθετε στον κανονικό ρυθμό σας και να χαλαρώσετε.