Όσο χειμωνιάζει και μπαίνουμε στη διαδικασία του να ντυνόμαστε πιο βαριά και να χουχουλιάζουμε στο σπίτι, γίνεται πιο εύκολο να τρώμε πιο βαριά και παχυντικά φαγητά. Κι ενώ δεν υπάρχει κάτι κακό σε αυτό, υπάρχει τρόπος να φάμε εξίσου ικανοποιητικές τροφές αυτής της εποχής που δεν έχουν τις ίδιες θερμίδες.

Γλυκοπατάτα: η τροφή που είναι γεμάτη με βιταμίνη Α, C και φυτικές ίνες. Η γλουταθειόνη είναι ένα αντιοξειδωτικό που προστατεύει τα κύτταρα που παράγουν ενέργεια και τόσο απεγνωσμένα χρειαζόμαστε.

Λαχανάκια Βρυξελλών: οι πολεμιστές του καρκίνου που είναι γεμάτα βιταμίνη Κ, ένα θρεπτικό συστατικό που έχει ταυτιστεί με πιο δυνατά οστά και μειωμένο κοιλιακό λίπος. Έχουν πολύ λίγες θερμίδες, λίπη και νάτριο. Επίσης, τα λαχανάκια Βρυξελλών με ζυμαρικά ολικής άλεσης, ελαιόλαδο και παρμεζάνα είναι μία πλήρης πρωτεΐνη και εξαιρετική επιλογή για τους χορτοφάγους.

Κολοκύθα: πλούσια σε βιταμίνη Α, C και Κ και ένα φλιτζάνι έχει 7 γραμμάρια φυτικών ινών. Αντί να φάτε κολοκυθόπιτα, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας πουρέ κολοκυθιού σε ένα μπολ με βρώμη.

Κανέλα: έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το μπαχαρικό μπορεί να ελέγξει τα σάκχαρα του αίματος και μειώνει την όρεξη. Ένα τέταρτο κουταλάκι του γλυκού την ημέρα αρκεί και μπορείτε να το απολαύσετε στον καφές ας, στο γιαούρτι ή τη βρώμη αλλά και σε ψητά λαχανικά.

Μανιτάρια: είναι ένα από τα λίγα φαγητά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη D και έχει συνδεθεί με την απώλεια βάρους και την καλύτερη διάθεση.

Σύκα: τόσο γλυκά και εύγευστα, έχουν πολλές φυτικές ίνες, βιταμίνη Β6 και κάλιο. Περιοριστείτε σε 3 σύκα τη φορά, γιατί έχουν περισσότερες θερμίδες και ζάχαρη.

Κουρκουμάς: έρευνα έχει δείξει ότι ο κουρκουμάς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που κάνουν συνολικό καλό στην υγεία, μειώνει το λίπος αλλά και την πιθανότητα αύξησης του βάρους. Προσθέστε το σε σούπες, ψητό κοτόπουλο και στο πρωινό smoothie.