Η γιόγκα μπορεί να σας βοηθήσει να βελτιώσετε την ποιότητα του ύπνου σας. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι είστε σε θέση να κοιμηθείτε πιο εύκολα και πιο βαθιά όταν κάνετε γιόγκα τακτικά.

Ιδανικά, πρέπει να κοιμάστε έξι έως εννέα ώρες κάθε βράδυ. Μάλιστα, ο ποιοτικός ύπνος συνδέεται συχνά με την απώλεια βάρους. Μια μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι τα άτομα που είχαν περιορισμένο ύπνο πέντε φορές την εβδομάδα έχασαν λιγότερο λίπος συγκριτικά με την ομάδα που ακολούθησε κανονικό πρόγραμμα ύπνου.

Η γιόγκα nidra είναι μια μορφή καθοδηγούμενης χαλάρωσης που κάνετε ξαπλωμένη. Η πρακτική μπορεί να σας βοηθήσει να κοιμηθείτε πιο βαθιά, καθώς επίσης να αυξήσετε την αντιληπτική σας ικανότητα.

Μια μικρή μελέτη του 2018 διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης που έκαναν γιόγκα nidra για οκτώ εβδομάδες, αύξησαν τα επίπεδα της αντίληψης και της ευαισθητοποίησής τους.

Το Εθνικό Ίδρυμα Ύπνου των ΗΠΑ επισημαίνει ότι η γιόγκα δεν είναι απλώς επωφελής για τη βελτίωση της δύναμης του «πυρήνα», την ευλυγισία και τον περιορισμό των επιπέδων του στρες. Μπορεί επίσης να βελτιώσει την ποιότητα του ύπνου.

Βάσει αυτής της έρευνας, όταν άνθρωποι που πάσχουν από αϋπνία κάνουν καθημερινά γιόγκα, μπορούν να κοιμούνται για περισσότερες ώρες, καθώς και να ξανακοιμηθούν πιο γρήγορα εάν ξυπνήσουν στη μέση της νύχτας.