Αισθάνεστε ενοχές για το γιγαντιαίο κομμάτι σοκολατόπιτας που καταβροχθίσατε το απόγευμα; Μη μαστιγώνετε τον εαυτό σας! Χρειάζονται πολλές θερμίδες – 3.500 για την ακρίβεια – για να πάρετε ένα κιλό σωματικού λίπους. Στην πραγματικότητα, μία ημέρα με υπερκατανάλωση θερμίδων, δεν οδηγεί σε σημαντική αύξηση του βάρους.

Αυτό που κάνετε την επόμενη μέρα και τις ημέρες που ακολουθούν είναι πραγματικά σημαντικό, οπότε μην παραμείνετε εκτός του προγράμματος διατροφής σας. Φροντίστε να απομακρύνετε αυτές τις επιπλέον θερμίδες τις επόμενες ημέρες, κατά προτίμηση μέσω της αύξησης της σωματικής σας δραστηριότητας αντί του σημαντικού περιορισμού των θερμίδων που προσλαμβάνετε. Η λιμοκτονία δεν είναι η υγιής απάντηση!

Πολλοί άνθρωποι τείνουν να σταματούν την προσπάθειά τους να χάσουν κιλά μόλις ενδώσουν στη λιγούρα τους. Νιώθουν ότι έχουν χαλάσει ανεπανόρθωτα τη δίαιτά τους, με αποτέλεσμα να παραιτούνται. Σε καμία περίπτωση μην κάνετε αυτό το λάθος! Το αδυνάτισμα είναι μια απαιτητική διαδικασία που, εκτός από αυτοέλεγχο, απαιτεί επίσης επιμονή και στοχοπροσήλωση.