Αν προσπαθείτε να χάσετε εκείνα τα κιλά που σας ταλαιπωρούν, αλλά δε βλέπετε πρόοδο, καλό θα είναι να επανεκτιμήσετε τις καθημερινές συνήθειές σας. Πολλές φορές εμείς οι ίδιες σαμποτάρουμε την προσπάθειά μας να χάσουμε βάρος χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.

Ας δούμε, λοιπόν, πέντε συνήθειες που σας απομακρύνουν από τον στόχο σας.

1. Δεν κοιμάστε αρκετά

Ένας καλός βραδινός ύπνος πρέπει να διαρκεί περίπου οκτώ ώρες. Η έλλειψη ύπνου συνδέεται με αυξημένο σωματικό λίπος, καθώς οδηγεί σε ανθυγιεινές διατροφικές επιλογές. Επίσης, όλες ξέρουμε ότι όταν κοιμόμαστε αργά, έχουμε την τάση να τσιμπολογάμε!

2. Ακολουθείτε στερητικές δίαιτες

Οι στερητικές δίαιτες όχι μόνο αποδυναμώνουν τον οργανισμό σας, αλλά στο τέλος αποδεικνύονται και αναποτελεσματικές. Δεν είναι εφικτό να περάσετε όλη σας τη ζωή χωρίς να τρώτε υδατάνθρακες ή γλυκά. Το κλειδί είναι να τρώτε ισορροπημένα και όχι να λιμοκτονείτε για ένα διάστημα και μετά να επιστρέφετε στην υπερφαγία.

3. Τσιμπολογάτε

Για να χάσετε εύκολα βάρος, καλό είναι να έχετε μικρά και συχνά γεύματα. Με αυτόν τον τρόπο δε θα πεινάτε και κατ’ επέκταση δε θα καταναλώνετε στα γεύματά σας περισσότερες θερμίδες από όσες χρειάζεστε. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι θα αδυνατίσετε τρώγοντας για σνακ πατατάκια και μπισκότα. Τα φρέσκα φρούτα, τα λαχανικά και οι ανάλατοι ξηροί καρποί είναι τα ιδανικά σνακ για όσους θέλουν να αδυνατίσουν.

4. Καταναλώνετε πολλές υγρές θερμίδες

Κάτι που πολλοί αγνοούν είναι ο ρόλος των θερμίδων από τα υγρά στη διατροφή μας. Ο καφές με ζάχαρη, οι χυμοί και το αλκοόλ μάς επιβαρύνουν με περιττές θερμίδες, τις οποίες έχουμε την τάση να υποτιμούμε. Πιείτε, λοιπόν, τον καφέ σας χωρίς ζάχαρη, προτιμήστε ολόκληρα τα φρούτα αντί για χυμούς και αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ.

5. Υπερεκτιμάτε τις θερμίδες που καίτε

Σίγουρα η σωματική άσκηση συμβάλλει στην απώλεια βάρους και στην υγεία σας, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι μπορείτε να καταναλώνετε τρόφιμα χωρίς περιορισμό. Οι θερμίδες που καίει ο οργανισμός μας με τη γυμναστική, δεν είναι τόσες όσες νομίζουμε. Για παράδειγμα, με μισή ώρα χαλαρού τρεξίματος, θα κάψετε περίπου 200 θερμίδες, όσες θα πάρετε, δηλαδή, τρώγοντας 129 γραμμάρια αυγό. Φροντίστε, λοιπόν, να τρώτε προσεκτικά και να γυμνάζεστε. Αυτός είναι ο συνδυασμός που θα σας βοηθησει να χάσετε βάρος!