Ξεκινάει η εορταστική περίοδος και δεν γίνεται να μην φτιάξετε το πιο κλασικό γλύκισμα που κάνει το σπίτι να μοσχοβολάει. Ακόμα και αν δεν θέλετε να αλλάξετε την κλασική αγαπημένη σας συνταγή, υπάρχουν μικρά κόλπα για να φτιάξετε τα καλύτερα κουλουράκια που έχει φάει ποτέ κανείς.

  1. Δώστε πολύ χρόνο στη ζύμη. Αν έχετε μόλις φτιάξει τη ζύμη και ξεκινήσετε να την χρησιμοποιείτε, είναι σχεδόν αδύνατον να τα καταφέρετε. Δεν θα βοηθήσει ούτε να την βάλετε στο ψυγείο γιατί θα παγώσει μόνο εξωτερικά. Η ιδανική λύση είναι να την τυλίξετε με μεμβράνη και να την βάλετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Η διαδικασία της ψύξης δίνει χρόνο στη γλουτένη να ξεκουραστεί και το μπισκότο γίνεται πιο μαλακό.
  2. Ανοίξτε τη ζύμη αργά. Πριν ξεκινήσετε, βγάλτε τη ζύμη από το ψυγείο και αφήστε την τουλάχιστον για 15 λεπτά. Βάλτε την σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και αγγίξτε την με τον πλάστη αργά και όχι μέχρι τέλους. Κάντε το αργά και σταδιακά χωρίς να πιέζετε τις άκρες.
  3. Βάλτε τα κουλουράκια πάλι στο ψυγείο. Αφού φτιάξετε τα σχέδια και σχήματα που σας αρέσουν, ξαναβάλτε τα για μία γρήγορη ψύξη. Κρύα ζύμη σημαίνει κρύο βούτυρο. Όσο πιο κρύο είναι, τόσο πιο αργά λιώνει και βοηθά τα κουλουράκια να μην χάσουν το σχήμα τους.
  4. Να έχετε το νου σας στο ψήσιμο. Μην υπολογίζετε το χρόνο ψησίματος με βάση την εμπειρία σας. Βάλτε χρόνο αντίστροφα για να είστε σίγουροι. Απλώς να ξέρετε αν τα θέλετε πολύ μαλακά, ανοιχτόχρωμα ή σκούρα ή πιο σκληρά.