Το πόσο θα πιείτε το βράδυ που θα βγείτε, έχει να κάνει με τη δική σας βούληση και ευθύνη. Το φούσκωμα και το χανγκόβερ της επόμενης ημέρας είναι αναπόφευκτα όταν το παρακάνουμε με την ποσότητα, αλλά υπάρχουν κάποια μέτρα που μπορούμε να λάβουμε πριν ξεκινήσουμε την κατανάλωση αλκοόλ ελαχιστοποιώντας τη ‘ζημιά’. Ο ιδανικότερος τρόπος για να το πετύχουμε είναι να φάμε τις σωστές τροφές αλλά και να αποφύγουμε όσες επιδεινώνουν την επίδραση του αλκοόλ πάνω μας.

Ναι στην πρωτεΐνη και τα καλά λίπη. Όσο περισσότερο φαγητό έχετε στο στομάχι σας, τόσο πιο αργά απορροφάται το αλκοόλ και παίρνει περισσότερο χρόνο για να νιώσουμε την επήρειά του. Αν και κάθε τροφή σχεδόν είναι βοηθητική, οι περισσότεροι διατροφολόγοι υποστηρίζουν ότι η πρωτεΐνη και τα καλά λίπη είναι πολύ πιο ωφέλιμα, όταν μιλάμε για κατανάλωση αλκοόλ. Φάτε ένα μπολ που να συνδυάζει πρωτεΐνη, λαχανικά και καλά λίπη.

Ναι στα φρούτα και λαχανικά. Αυτές οι τροφές είναι ο καλύτερος τρόπος να παραμείνετε ενυδατωμένοι. Παρέχουν αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που μας διατηρούν υγιείς ενώ μας χαρίζουν ταυτόχρονα τεράστια ποσότητα νερού. Τα αγγούρια, το σέλερι και το καρπούζι είναι οι επιλογές με την υψηλότερη ενυδάτωση.

Ναι στο νερό. Πρέπει να πίνετε πολύ νερό πριν και κατά τη διάρκεια της βραδινής εξόδου. Η κλασική συμβουλή είναι να εναλλάσσετε το ποτό σας με ένα ποτήρι νερό. Ακόμα και τα πολλά παγάκια στο ποτό σας μπορούν να βοηθήσουν.

Όχι στις σοκολάτες, στα μπαχαρικά και στις ντομάτες. Το αλκοόλ με άδειο στομάχι μπορεί να πυροδοτήσει ερεθισμό που οδηγεί σε γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Οι προαναφερθείσες τροφές συμβάλουν σε αυτό, σε συνδυασμό με το αλκοόλ. Το ίδιο ισχύει και για τις τηγανιτές πατάτες και τα αναψυκτικά.

Όχι στο αλάτι. Το πρήξιμο που προκαλεί το αλάτι σας κάνει να νιώθετε δυσάρεστα αλλά δεν είναι αυτή η μόνη συνέπεια. Η αίσθηση του φουσκώματος σας κάνει διστακτικούς στο να καταναλώσετε νερό και να παραμείνετε ενυδατωμένοι ενώ πίνετε αλκοόλ.

Όχι στην καφεΐνη. Προκειμένου να ξυπνήσετε για να βγείτε το βράδυ, μπορεί να πιείτε ένα φλιτζάνι καφέ. Αλλά ο συνδυασμός με το αλκοόλ δεν λειτουργεί καλά. Μπορεί να μην νυστάζετε πια και να νιώθετε ότι μπορείτε να πιείτε περισσότερο, αλλά μόλις περάσει η επήρεια του καφέ, υπάρχει ο κίνδυνος να αποκοιμηθείτε.