Γέμιση γαλοπούλας

Υλικά

½ φλιτζάνι ρύζι σπυρωτό

300 γρ. κιμά μοσχαρίσιο

2 φρέσκα κρεμμυδάκια

2 κουταλιές ψιλοκομμένο άνηθο

1 φλιτζάνι προβρασμένα καθαρισμένα κάστανα

1 φλιτζανάκι καβουρδισμένα κουκουνάρια

1 κουταλιά μαύρη σταφίδα

1 μήλο καθαρισμένο

½ φλιτζάνι ρόδι

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι γλυκό κρασί

1 κουταλάκι φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι

Λίγη κανέλα

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζετε λίγο από το ελαιόλαδο και σοτάρετε ελαφρά τον κιμά (σπάζοντάς τον με μία ξύλινη κουτάλα). Στη συνέχεια, ρίχνετε το ρύζι και τα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα, ανακατεύετε και σβήνετε με το κρασί.
  2. Το αφήνετε 3 λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτετε τη ρίγανη, τον άνηθο, συνεχίζετε με τα κουκουνάρια, τα κάστανα κομμένα στη μέση, τα μήλο κομμένο σε μικρά κομμάτια, τη σταφίδα και το ρόδι.
  3. Αφήνετε να σιγοβράσει για άλλα 3-4 λεπτά περίπου, προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, κανέλα και στη συνέχεια γεμίζετε με αυτή τη γαλοπούλα ή το κοτόπουλό σας.