Νέα έρευνα αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο σκεφτόμαστε για την ομορφιά. Πλέον, αντιλαμβανόμαστε ότι η λύση δεν βρίσκεται στις επιφανειακές αλλαγές αλλά στα συστατικά- κλειδί της καλής υγείας. Με άλλα λόγια, η ομορφιά ξεκινά κυριολεκτικά από εμάς. Πάμε λοιπόν να δούμε τις μικρές αλλαγές που χρειάζεται να κάνουμε εάν θέλουμε να δούμε βελτίωση στο δέρμα μας ανεξαρτήτως ηλικίας.

Βιταμίνη D3. Η αποτελεσματικότητά του αναγνωρίστηκε αρχικά για τη ρύθμιση των κυττάρων του δέρματος κατά τη διάρκεια θεραπείας της ψωρίασης. Προσφάτως, ‘οι έρευνες έδειξαν ότι η D3 βοηθά στην ενεργοποίηση της ανάπτυξης των τριχών με παρόμοιο τρόπο. Ενισχύει το μεταβολισμό των αδένων και ενθαρρύνει τα κύτταρα να επανέλθουν με πιο φυσιολογικό τρόπο. Η συγκεκριμένη βιταμίνη χρησιμοποιείται στη θεραπεία ακμής γιατί δυναμώνει το εμπόδιο της ενυδάτωσης και αποτρέπει το δέρμα από την ξηρότητα.

Ανακούφιση και αναδόμηση με κουρκουμά. Αυτό το βότανο περιέχει ένα ενεργό συστατικό, την κουρκουμίνη, που έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες. Επίσης, μεταβολίζεται και απομακρύνεται γρήγορα από το σώμα. Αν όμως το βάλουμε στην επιφάνεια του δέρματος μέσω ελαίου για το πρόσωπο, συμβάλει αισθητά σε δερματικές παθήσεις μπλοκάροντας τη φλεγμονή.

Εμπιστευτείτε το ένστικτό σας. Οι τροφές που πυροδοτούν πιο εύκολα την ακμή είναι η γλουτένη, τα γαλακτοκομικά, η ζάχαρη και οι ξηροί καρποί ακόμα και σε εκείνους που δεν έχουν κάποια αλλεργία.  Όταν βλέπετε ότι κάποια τροφή προκαλεί πρήξιμο ή φλεγμονές, αραιώστε την κατανάλωσή της για μερικές εβδομάδες ώστε να μπορέσει να ηρεμήσει το δέρμα.

Απολέπιση κατά της ρύπανσης. Όσοι ζούμε σε μεγάλες πόλεις, ξέρουμε ότι η μόλυνση στον αέρα επιβαρύνει το δέρμα μας. Αυτό προκαλεί φλεγμονές και συχνά ακμή, κηλίδες και ρυτίδες.

Καλή ψυχολογία. Ξέρουμε ότι αυτό είναι εύκολο μόνο στη θεωρία, αλλά το δέρμα μας καθρεφτίζει τη διάθεση που έχουμε. Αυτό σημαίνει ότι όταν δεν είμαστε καλά, είναι πιθανό να σωματοποιούμε το άγχος μας και το συνηθέστερο ‘θύμα’ είναι το δέρμα μας.