Υλικά για περίπου 15 τρουφάκια

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

200 γρ. πραλίνα φουντουκιού

300 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

Για την επικάλυψη

350 γρ. σοκολάτα γάλακτος, λιωμένη

70 γρ. αμύγδαλο, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Χτυπήστε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει, περίπου για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέστε την πραλίνα και την σοκολάτα γάλακτος και ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στρώστε λαδόκολλα σε ένα ταψί και πάνω της αδειάστε το μείγμα. Μεταφέρετε το ταψί στο ψυγείο για μία ώρα. Κάθε 15 λεπτά ανακατέψτε το μείγμα με ένα κουτάλι.

Μετά το πέρας της μίας ώρας αδειάστε το μείγμα σε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρώστε ακόμη μία λαδόκολλα σε ένα άλλο ταψί. Κόψτε την σακούλα στην άκρη με ένα ψαλίδι και πιέστε την για να βγάλετε μία μικρή ποσότητα, περίπου 20 γρ. Επαναλαμβάνετε τη διαδικασία μέχρι να αδειάσει η σακούλα.

Βάλτε το ταψί στο ψυγείο για 15 λεπτά. Παράλληλα αδειάστε σε ένα μπολ τη σοκολάτα γάλακτος για την επικάλυψη και σε ένα δεύτερο τα αμύγδαλα. Μετά το πέρας των 15 λεπτών βγάλτε το ταψί και με τα χέρια σας πλάστε μικρά μπαλάκια. Βουτήξτε τα στη λιωμένη σοκολάτα και έπειτα τοποθετήστε τα στο ταψί. Βάλτε το ταψί πίσω στο ψυγείο για ακόμα 10 λεπτά.

Μέχρι να περάσουν τα 15 λεπτά, ρίξτε τα αμύγδαλα στη σοκολάτα που απομένει και βγάζοντας τα τρουφάκια από το ψυγείο, βουτήξτε τα ξανά, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Τοποθετήστε ένα αμύγδαλο σε κάθε τρουφάκι ξαναβάλτε τα τρουφάκια στο ψυγείο. Μόλις παγώσει η σοκολάτα είναι έτοιμα!