Υλικά για 4-6 μερίδες

100 γραμμάρια ζάχαρη

1/2 κούπα χυμό λεμονιού φρέσκο

Ξύσμα από δύο λεμόνια (προαιρετικά)

50 γραμμάρια μέλι ρευστό προς λιωμμένο

1 ποτήρι φρέσκο γάλα με λιπαρά

400 ml κρέμα γάλακτος με 35 % λιπαρά

Εκτέλεση

  1. Πάρτε ένα μπολ και ρίξτε μέσα το γάλα, τη ζάχαρη, το μέλι και χτυπήστε τα καλά στο μίξερ, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Ρίξτε το χυμό λεμονιού και το ξύσμα και ανακατέψτε ξανά.
  2. Πάρτε ένα άλλο μπολ και ρίξτε μέσα την κρέμα γάλακτος και χτυπήστε με το μίξερ, έως ότου γίνει σαντιγί. Προσθέστε τη σαντιγί στο προηγούμενο μπολ και χτυπήστε τα υλικά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί.
  3. Βάλτε έπειτα το μπολ στην κατάψυξη για 6 ώρες. Για να πετύχετε την αφράτη υφή του παγωτού, βγάλτε το ανά περίπου δύο ώρες από την κατάψυξη και ανακατέψτε το καλά με ένα κουτάλι.