1. Από την όρθια θέση ανοίγουμε τα πόδια μας προς τα δεξιά και φέρνουμε τα πέλματα παράλληλα. Προσέχουμε εδώ τα πέλματά μας να πατάνε ομοιόμορφα στο έδαφος για να μην υπάρχει ένταση στους αστραγάλους και στα ίδια τα πέλματα. Φέρνουμε σε βαθύ κάθισμα τον αριστερό μηρό και τεντώνουμε πλήρως το δεξί πόδι. Μένουμε για πέντε πλήρεις αναπνοές. Επαναλαμβάνουμε με το δεξί πόδι σε βαθύ κάθισμα. Με ένα ελαφρύ πήδημα ερχόμαστε πάλι στην όρθια θέση του βουνού.

2. Ανοίγουμε πάλι τα πόδια μας προς τα δεξιά και στρέφουμε 90 μοίρες το δεξί πέλμα και 85 μοίρες το αριστερό έτσι ώστε η λεκάνη μας να στραφεί πλήρως μπροστά. Σε αυτό το σημείο κάνουμε κάμψη εμπρός προσπαθώντας να ακουμπήσουν οι παλάμες στη γη. Προσέχουμε το σώμα μας να είναι όσο γίνεται σε έκταση και να μην καμπουριάζει και οι ώμοι μας να είναι στην ίδια ευθεία. Μένουμε για πέντε αναπνοές και επαναλαμβάνουμε στο αριστερό πόδι. Με ένα ελαφρύ πήδημα ερχόμαστε πάλι στην όρθια θέση του βουνού.

3. Και προχωράμε με μια από τις πιο γνωστές θέσεις της γιόγκα, τον πολεμιστή. Από την όρθια θέση φέρνουμε το αριστερό μας πόδι πίσω. Λυγίζουμε το δεξί γόνατο 90 μοίρες προσέχοντας το γόνατο να είναι ακριβώς πάνω από τον αστράγαλο. Αν μπορούμε πατάμε το πίσω πέλμα. Μεγάλη έμφαση δίνουμε στη λεκάνη να κοιτάζει ευθεία μπροστά. Μένουμε 5 πλήρεις αναπνοές. Ερχόμαστε στην όρθια θέση και επαναλαμβάνουμε φέρνοντας το δεξί πόδι πίσω.

4. Τελειώνοντας θα μπούμε σε μία πιο βαθιά θέση εφόσον έχουν ζεσταθεί οι μύες μας. Ξανά από την όρθια θέση φέρνουμε το αριστερό πόδι πίσω όσο πιο μακριά μπορούμε και ακουμπάμε το γόνατο και την κνήμη στο έδαφος. Προσέχουμε και εδώ το γόνατο να είναι πάνω από τον αστράγαλο. Σε αυτό το σημείο προσπαθούμε να κάνουμε μια ελαφριά κάμψη πίσω ακουμπώντας το πίσω πόδι μας. Μένουμε 5 πλήρεις αναπνοές. Ερχόμαστε στην όρθια θέση και επαναλαμβάνουμε φέρνοντας το δεξί πόδι πίσω.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία την κυρία Μαρίκα Δασκαλάκη, δασκάλα της αυθεντικής παραδοσιακής γιόγκα.