Υλικά

500 γρ. μακαρόνια πένες

4 κ.σ. βούτυρο

4 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 ½ λίτρο γάλα πλήρες

5 φέτες ζαμπόν σε λωρίδες

1 φλ. παρμεζάνα τριμμένη

αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράστε τις πένες για ένα λεπτό λιγότερο από τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, με μπόλικο αλάτι, σουρώστε τις και αφήστε τις στην κατσαρόλα. Σε ένα κατσαρολάκι λιώστε 3 κ.σ. βούτυρο, προσθέστε σταδιακά το αλεύρι και στη συνέχεια το γάλα μέχρι να έχετε μία παχύρρευστη και λεία μπεσαμέλ. Μεταφέρετε τη μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέστε το ζαμπόν και την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά. Στη συνέχεια, απλώστε το μείγμα σε ένα μεγάλο ταψί, και περιχύστε το με το υπόλοιπο βούτυρο, αφού πρώτα το λιώσετε. Ψήστε στους 200 βαθμούς κελσίου για περίπου 25 λεπτά ή μέχρι το σουφλέ σας να είναι ροδοκόκκινο και λαχταριστό.

Ακολουθήστε το στο Google News