Υπάρχουν διαφορές που μπορούν να καταστρέψουν μια σχέση, ακόμη κι αν ξεκινά με τις καλύτερες προοπτικές. Οι έντονες διαφωνίες σε ζητήματα κεντρικά για την κοσμοθεωρία μας όσο και αν μας ιντριγκάρουν στην αρχή, μπορούν να δημιουργήσουν τόση ένταση και τόση απογοήτευση, ώστε να μετατρέψουν την ευτυχία σε εφιάλτη. Κανείς, όμως, δεν θέλει να βρεθεί σε σχέση με τον εαυτό του – ήδη καμιά φορά δυσκολευόμαστε να μας αντέξουμε. Ορισμένες αποκλίσεις όχι απλώς δεν βλάπτουν την ευτυχία ενός ζευγαριού, αλλά μπορούν να κάνουν τη σχέση μας ακόμη πιο υγιή!

  • Διαφορετικά χόμπι: Εντάξει, δύο ποδηλάτες μπορούν να απολαύσουν μαζί ειδυλλιακές βόλτες στη φύση και δύο μουσικοί να γράψουν μαζί ένα άλμπουμ, όμως αν οι ασχολίες που αγαπάτε διαφέρουν, ο χρόνος που περνάτε χωριστά για να τις ικανοποιήσετε μπορεί να λειτουργήσει ανανεωτικά για τη σχέση. Επιστρέφοντας ο ένας στον άλλο μπορείτε να μιλήσετε για τις γεμάτες μέρες σας και να χαρείτε με την παθιασμένη έκφραση του συντρόφου σας όταν μιλά για το χόμπι του – ακόμη και αν δεν καταλαβαίνετε ακριβώς τι σας λέει.
  • Επίπεδα εξωστρέφειας: Αν δεν πιέζετε ο ένας τον άλλο και αποδέχεστε ότι δεν θα είστε διαρκώς μαζί, είναι πιθανό η σχέση σας με ένα άτομο πολύ πιο εξωστρεφές από εσάς (ή το αντίθετο) να λειτουργήσει με πολύ όμορφο τρόπο και για τους δύο. Εσείς μπορείτε να του δείξετε τη χαρά ενός ήρεμου απογεύματος στο σπίτι και εκείνος να σας μυήσει στην πιο αβίαστη και άνευ σημασίας επαφή με τους άλλους.
  • Κοινοί φίλοι: Καλό είναι να μην μισείτε ο ένας τους φίλους του άλλου – δεν είναι άλλωστε και το καλύτερο δείγμα για τη συμβατότητά σας – όμως δεν χρειάζεται οι κολλητοί σας να γίνουν… κοινόχρηστοι. Έτσι κι αλλιώς το πιθανότερο είναι πως θα μιλάτε στους φίλους σας για το ταίρι σας, επομένως λίγη απόσταση μεταξύ τους δεν βλάπτει!
  • Ενδιαφέροντα: Ευτυχώς δεν πηγαίνετε πια στο Λύκειο, επομένως δεν χρειάζεται να ακούτε την ίδια μουσική, να βλέπετε τις ίδιες ταινίες ή να παίζετε τα ίδια παιχνίδια για να είστε ευτυχισμένοι μαζί. Αντιθέτως, οι διαφορές σας σάς δίνουν την ευκαιρία να μάθετε πράγματα ο ένας στον άλλο.
  • Επαγγελματικοί στόχοι: Όσο διαφορετικές και αν είναι οι φιλοδοξίες σας, αν μάθετε να σέβεστε ο ένας τη δουλειά του άλλου, να μην προχωράτε σε ιεραρχήσεις και να υπολογίζετε τον σύντροφό σας σε αποφάσεις που θα επηρεάσουν την κοινή σας καθημερινότητα, οι διαφορετικοί επαγγελματικοί σας στόχοι δεν χρειάζεται να επηρεάσουν τη σχέση σας.