Ξεχάστε το περπάτημα και κλειστείτε στην κρεβατοκάμαρα με το/ τη σύντροφό σας. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Κεμπέκ στο Μόντρεαλ μελέτησαν 21 ετεροφυλόφιλα ζευγάρια, ηλικίας 18 έως 35 ετών, και βρήκαν ότι κατά τη διάρκεια της ερωτικής επαφής οι νέοι άνδρες κατανάλωναν κατά μέσο όρο 4,2 θερμίδες/ λεπτό και οι νέες γυναίκες 3,1 θερμίδες/ λεπτό.

Πόσες θερμίδες καίγονται;

Υπολόγισαν, επίσης, ότι η μέση διάρκεια της επαφής κυμαινόταν περίπου στα 25 λεπτά, γεγονός που σημαίνει ότι οι άνδρες έκαιγαν περίπου 104 θερμίδες τη φορά και οι γυναίκες 69 θερμίδες.

Με βάση τα ευρήματα αυτά, οι καναδοί ερευνητές κατέταξαν την ερωτική επαφή –από άποψη σωματικής δραστηριότητας- πάνω από το περπάτημα, αλλά κάτω από το τζόγκινγκ.

Τι λένε οι ειδικοί;

Για να μπορέσουν οι ειδικοί να παρακολουθήσουν την ενέργεια που κατανάλωναν τα ζευγάρια κατά την ερωτική επαφή, χρησιμοποίησαν περιβραχιόνιο με αισθητήρες, αλλά και ερωτηματολόγια για να αξιολογήσουν το πόσο κουρασμένοι ήταν οι σύντροφοι μετά την επαφή, πόση προσπάθεια είχαν καταβάλλει και πόσο ικανοποιημένοι ένιωθαν.

Επίσης, ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να  περπατήσουν σε διάδρομο, ώστε να υπολογίσουν τις θερμίδες που κατανάλωναν κατά τη διάρκεια της άσκησης.