«Μετά από 10 μαθήματα αισθάνεσαι τη διαφορά στο σώμα σου. Μετά από 20 τη βλέπουν και οι άλλοι και μετά από 30 έχεις ένα τελείως καινούργιο σώμα». Με αυτά τα λόγια είχε περιγράψει τη μέθοδος γυμναστικής και αποκατάστασης Pilates ο δημιουργός του, ο γερμανικής καταγωγής γυμναστής Joseph Hubertus Pilates. Ο λόγος που το Pilates έχει γίνει τόσο διάσημο είναι ακριβώς επειδή χαρίζει όσα υπόσχεται, χωρίς παράλληλα να είναι περίπλοκο.

Συνδυάζοντας, λοιπόν, μια ισορροπημένη διατροφή με τη συστηματική ενασχόληση με το Pilates, θα είστε σε θέση να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, να έχετε μεγαλύτερη ευεξία και ενέργεια, να αυξήσετε τη μυϊκή σας δύναμη, να χαλαρώσετε και φυσικά να μειώσετε το σωματικό σας λίπος και να σμιλέψετε το σώμα σας.

Ακόμη κι αν δεν είστε εξοικειωμένοι με τη γυμναστική, το Pilates θεωρείται γενικώς ασφαλές για ενήλικα υγιή άτομα, δεδομένου ότι γίνεται με την κατάλληλη μεθοδολογία και καθοδήγηση. Άλλωστε, η μεγάλη γκάμα των ασκήσεων Pilates προσαρμόζεται κάθε φορά στις ανάγκες του ασκούμενου, ανάλογα με την ηλικία και τη φυσική του κατάσταση. Έτσι, κάθε πρόγραμμα είναι μοναδικό, ενώ υπάρχουν και διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας. Σε κάθε περίπτωση, προτού ξεκινήσετε ένα νέο είδος σωματικής άσκησης απαιτείται η συμβουλή και η έγκριση του γιατρού σας, ειδικά αν αντιμετωπίζετε οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

Δείτε ένα πρόγραμμα Pilates κατάλληλο για αρχάριους: