Καθώς αφήνουμε πίσω όμορφες και ίσως λίγο πιο χαλαρές στιγμές του καλοκαιριού, καλούμαστε να επανέλθουμε στην γρήγορη και απαιτητική καθημερινότητα που μπορεί να μας γεμίζει άγχος. Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες πρακτικές που μπορείτε να δοκιμάσετε, προκειμένου να κάνετε αυτήν την μετάβαση πιο ομαλή και εύκολη. Αυτές περιλαμβάνουν:

1. Ορίστε τις προτεραιότητές σας

Προσπαθήστε να οργανώσετε το πρόγραμμά σας με τέτοιο τρόπο ώστε να υπακούει αρχικά στις προτεραιότητές σας, διευκολύνοντας σας. Μην προσθέτετε δραστηριότητες στο πρόγραμμά σας, που δεν σας βοηθούν να ολοκληρώσετε όσα θέλετε, αμελώντας τελικά αυτά που προέχουν. Για να βεβαιωθείτε ότι θα μείνετε εντός προγράμματος, καταγράψτε όλα όσα θέλετε να κάνετε σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας. Ορίστε στην συνέχεια αυστηρά χρονικά όρια για να ολοκληρώσετε κάθε δραστηριότητα. Αφού ολοκληρώσετε όλα όσα έχετε να κάνετε, μην ξεχάσετε να επιβραβεύσετε τον εαυτό σας με κάτι που απολαμβάνετε, όπως ένα χαλαρωτικό μπάνιο.

2. Μείνετε εντός χρόνου

Μια παγίδα που δεν κατορθώνουν πολλοί να αποφύγουν αφορά την διαχείριση του χρόνου, καθώς δεν γνωρίζουν που ξοδεύουν τον χρόνο τους ή υπερεκτιμούν το χρόνο που έχουν στη διάθεσή τους και υποτιμούν το χρόνο που χρειάζεται κάθε δραστηριότητα για να ολοκληρωθεί. Για αυτό είναι σημαντικό να μην υποτιμάτε αλλά και να μην υπερβάλλετε αναφορικά με τον χρόνο που θα χρειαστείτε. Είναι σημαντικό να ορίσετε το πρόγραμμά σας από νωρίς, ξεκινώντας όλα όσα έχετε να κάνετε αρκετές ημέρες νωρίτερα αν έχετε αυτήν την ευκαιρία. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να «προλάβετε» τις υποχρεώσεις, ώστε να μην συσσωρευτούν ξαφνικά και τελικά αναγκαστείτε να πιεστείτε ή και να χάσετε τον ύπνο σας. Ταυτόχρονα, θα ήταν καλό να θυμάστε ότι αν οι υποχρεώσεις σας είναι πάρα πολλές, ακόμα και με ένα πολύ καλά οργανωμένο πλάνο μπορεί να χρειαστείτε παραπάνω χρόνο για να τις υλοποιήσετε. Σε αυτήν την περίπτωση θα ήταν καλό να ενημερώσετε εξαρχής για τυχόν αργοπορίες ώστε να παραμένετε εντός πλαισίου.

3. Μην θυσιάζετε τον ύπνο σας

Η επιστροφή στην γρήγορη καθημερινότητα δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να θυσιάζετε τον ύπνο σας, καθώς έχει σημαντικό αντίκτυπο στην διάθεση και τα επίπεδα της ενέργειάς σας. Όσο κοιμάστε, το σώμα σας εκτελεί πολλές λειτουργίες. Κατά την διάρκεια του ύπνου, το σώμα επαναφέρει τους μυς που έχουν φθαρεί κατά την διάρκεια της ημέρας και «καθαρίζει» τα απόβλητα που μπορεί να παραχθούν στην εγκεφαλική περιοχή. Αυτές είναι οι ζωτικές διαδικασίες που διατηρούν την εύρυθμη λειτουργία του σώματος και του μυαλού.