Οι τάσεις στη γυμναστική έρχονται και φεύγουν, ωστόσο είναι πάντα προς όφελός σας αλλά και διασκεδαστικό να ενημερώνεστε για αυτές και παράλληλα να κρατάτε τα στοιχεία που σας ταιριάζουν. Oι εξελίξεις φαίνονται πολύ συναρπαστικές.

Πολλές τάσεις έχουν παραμείνει στο προσκήνιο τα τελευταία χρόνια, όμως υπάρχει πάντα χώρος για το καινούργιο. Η βιομηχανία του well being αξιοποιεί περισσότερο την τεχνολογία, λαμβάνοντας υπ’ όψιν την αυξανόμενη επιθυμία του κόσμου σε παγκόσμιο επίπεδο για μοναδικές εμπειρίες, εξατομίκευση και προπάντων ελευθερία.

Το κίνητρο για άσκηση μπορεί να διαφοροποιείται από άνθρωπο σε άνθρωπο. Κάποιοι θέλουν να γυμνάζονται για να έχουν καλή υγεία, κάποιοι για να βελτιώσουν το σώμα τους και τη φυσική τους κατάσταση, άλλοι γιατί συναρπάζονται από τα τελευταίας τεχνολογίας εργαλεία ή απλά ενδιαφέρονται για το κομμάτι του ευ ζην και της ευεξίας. Όπως και να ‘χει, ας δούμε τρεις νέες ιδέες άσκησης που θα ικανοποιήσουν κάθε ανάγκη και επιθυμία.

1. Yoga hiit

Τα μαθήματα υβριδικής φυσικής κατάστασης είναι εδώ για να μείνουν. Σκεφτείτε τη yogalates (yoga και pilates) ή την aqua zumba. Τώρα λοιπόν είναι καιρός να ενωθούν δύο μεγάλες τάσεις άσκησης. Η yoga hiit είναι, όπως υποδηλώνει το όνομα, ένας συνδυασμός γρήγορων εκρήξεων hiit (προπόνηση υψηλής έντασης) με δυναμικές στάσεις yoga. Τα μαθήματα τελειώνουν συχνά με τέντωμα σε στυλ yoga.

Αυτή η αποτελεσματική προπόνηση σας επιτρέπει να αξιοποιήσετε καλύτερα τα δύο αυτά είδη άσκησης που έχουν διαφορετική φιλοσοφία. Από τη μια επιτυγχάνετε να κάψετε αρκετές θερμίδες ενώ ταυτόχρονα διατείνετε τους μυς σας. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για άτομα που έχουν ελάχιστο χρόνο για γυμναστική, αλλά ταυτόχρονα έχουν υψηλές απαιτήσεις όσον αφορά τα αποτελέσματα στο σώμα και στην αντοχή.

2. Γυμναστική… από σπίτι!

Η ατομική προπόνηση πάει σε ένα εντελώς νέο επίπεδο, αφού η άσκηση στο σπίτι γίνεται πιο δημιουργική και συναρπαστική από ποτέ χάρη στην τεχνολογία, η οποία δεν περιορίζεται πλέον μόνο στα ποδήλατα γυμναστικής. Αυτός ο χώρος έχει αναπτυχθεί ραγδαία (ειδικά μετά την εμφάνιση του κορωνοϊού) και τώρα περιλαμβάνει μια ποικιλία εξοπλισμού γυμναστικής: από «έξυπνες» μηχανές κωπηλασίας και συστήματα άρσης βαρών έως καθρέφτες γυμναστικής πλήρους μήκους που λειτουργούν ως personal trainers.
Αυτό το είδος γυμναστικής θα σας βολέψει ιδιαίτερα αν έχετε αγχωτικό και φορτωμένο πρόγραμμα καθώς και πολλές μετακινήσεις. Και όπως όλοι γνωρίζουμε, η ευκολία είναι βασικό κίνητρο για να τηρήσουμε με συνέπεια το πρόγραμμά μας.

3. Διαλογισμός

Στο μέλλον όλο και περισσότεροι εκπαιδευτές θα τον ενσωματώνουν στις προπονήσεις τους. Κάντε τον διαλογισμό μέρος της άσκησής σας και απολαύστε τα πολλά οφέλη που έχει για την υγεία και την ψυχολογία σας.

Για παράδειγμα, δεκαπέντε λεπτά hiit και στη συνέχεια δεκαπέντε λεπτά διαλογισμού θα μπορούσαν να μεταμορφώσουν την καθημερινότητά σας πολύ γρήγορα. Αφιερώστε λίγο χρόνο κάθε μέρα στον συνδυασμό αυτών των δύο και σύντομα θα νιώσετε περισσότερη ηρεμία, χαρά και συνάμα λιγότερο στρες.

Ακολουθήστε το στο Google News