Υλικά για 4-5 άτομα

1 πακέτο ριγκατόνι ή πένες

200 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο

2 κουταλιές απαλή μουστάρδα

1/2 ποτηράκι λευκό κρασί

1 ποτηράκι φρέσκο χυμό πορτοκάλι

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 κουταλιές ελιές χωρίς κουκούτσι

25 ντοματίνια τσέρι

Ρίγανη

Φύλλα φρέσκου βασιλικού

Αλάτι, πιπέρι

Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  1. Βράζετε τις πένες σε άφθονο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
  2. Ταυτόχρονα ρίχνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και σοτάρετε το κοτόπουλο για 10 λεπτά. Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και στη συνέχεια ρίχνετε το σκόρδο. Ανακατεύετε τη μουστάρδα με τον χυμό πορτοκαλιού και σβήνετε με το κρασί και τον χυμό με τη μουστάρδα. Ανακινείτε να πάει παντού το μείγμα. Προσθέτετε και τα ντοματίνια κομμένα στη μέση, τις ελιές, πασπαλίζετε με τη ρίγανη και τα αφήνετε για άλλα 3 λεπτά.
  3. Κατόπιν στραγγίζετε τις πένες και τις ανακατεύετε με το κοτόπουλο. Πασπαλίζετε με παρμεζάνα και σερβίρετε.
Ακολουθήστε το στο Google News