Το σάντουιτς, είναι ένα αγαπημένο σνακ που γίνεται πανεύκολα και μπορεί αν έχει τα κατάλληλα υλικά να γίνει και πολύ θρεπτικό. Ενα σάντουιτς για παράδειγμα με τόνο και σπανάκι είναι και χορταστικό και νόστιμο και ελαφρύ.

Πρόκειται για ένα από τα πλουσιότερα σε θρεπτικά συστατικά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Είναι πλούσιο σε βιταμίνες Α, Β1, Β2,Β6, C, Ε και Κ, αποτελεί καλή πηγή μαγγανίου και φυλλικού οξέος, ενώ ταυτόχρονα τροφοδοτεί τον οργανισμό με μαγνήσιο και σίδηρο. Ο σίδηρος που περιέχει το σπανάκι είναι σε μια μορφή που απορροφάται δύσκολα από τον οργανισμό. Για να αυξήσετε την απορρόφησή του, συνοδεύστε το με κάποιο τρόφιμο πλούσιο σε βιταμίνη C (π.χ. λεμόνι, ντομάτα, πιπεριά).

Όταν επιλέγετε σπανάκι βεβαιωθείτε ότι τα φύλλα του είναι πράσινα, λεία και γυαλιστερά και αποφύγετε όσα έχουν κιτρινισμένα φύλλα και σκληρά αφυδατωμένα κοτσάνια.

Υλικά  (για 1 σάντουιτς)

2 φέτες ψωμί του τοστ ή πολύσπορο στρογγυλό ψωμάκι

100 γρ. τόνο σε νερό (στραγγισμένο)

1 αγγουράκι

4 φύλλα σπανακιού

Λίγο χυμό λεμονιού

Λίγο παπαρουνόσπορο

Εκτέλεση

1. Βάζετε πάνω στη μία φέτα του τοστ τον τόνο και ρίχνετε λίγο χυμό λεμονιού, προσθέτετε το αγγουράκι κομμένο σε λεπτές ροδέλες, πασπαλίζετε με τον παπαρουνόσπορο και στρώνετε τα φύλλα σπανακιού.

2. Σκεπάζετε τα υλικά με την άλλη φέτα ψωμιού του τοστ και απολαμβάνετε.