Η απώλεια βάρους αποτελεί κοινός στόχος για ορισμένους ανθρώπους, οι μύθοι όμως που είναι ιδιαίτερα διαδεδομένοι μπορούν να σταθούν δύσκολο εμπόδιο. Εάν έχετε στόχο να χάσετε βάρος για να βελτιώσετε την συνολική εικόνα της υγείας σας, μπορείτε να δοκιμάσετε μια σειρά από επιστημονικές στρατηγικές, που εγγυώνται γρήγορα αποτελέσματα και με ασφάλεια.

Χάστε κιλά, πίνοντας νερό πριν τα γεύματα

Είναι γνωστό και αληθές, σύμφωνα με τους ερευνητές, ότι πίνοντας νερό μπορούμε να ενισχύσουμε την ισορροπημένη απώλεια βάρους, καθώς έτσι ενισχύουμε την λειτουργία του μεταβολισμού κατά 24-30%, γεγονός που σημαίνει ότι καίμε περισσότερες θερμίδες.

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, θα ήταν καλό να πίνετε νερό περίπου μισή ώρα πριν τα γεύματά σας, καθώς μπορεί να σας βοηθήσει να καταναλώσετε λιγότερες θερμίδες και να χάσετε 44% περισσότερο βάρος.

Αυγά για πρωινό

Η κατανάλωση ολόκληρων αυγών μπορεί να έχει πολλά οφέλη για τον οργανισμό σας και η ενίσχυση της απώλειας βάρους συμπεριλαμβάνεται σε αυτά.

Μελέτες δείχνουν ότι η αντικατάσταση ενός πρωινού με βάση τα δημητριακά με αυγά μπορεί να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερες θερμίδες για τις επόμενες 36 ώρες, καθώς και να χάσετε περισσότερο βάρος και σωματικό λίπος, διατηρώντας όμως την μυϊκή σας μάζα.

Πιείτε καφέ

Ο ποιοτικός καφές είναι γεμάτος με αντιοξειδωτικά και μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία. Μελέτες δείχνουν ότι η καφεΐνη στον καφέ μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό κατά 3–11% και να αυξήσει την καύση λίπους έως και 10–29%.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να βρείτε τρόπους για να διατηρείτε τον καφέ σας απολαυστικό και εξίσου υγιεινό.

Χρησιμοποιείστε μικρότερα πιάτα

Η χρήση μικρότερων πιάτων έχει αποδειχθεί ότι βοηθά ορισμένα άτομα να καταναλώνουν αυτόματα λιγότερες θερμίδες.

Επιπλέον θα ήταν καλό να γεμίζετε το πιάτο σας με καυτερά φαγητά, αφού οι πιπεριές τσίλι περιέχουν την καψαϊκίνη, μια πικάντικη ένωση που μπορεί να ενισχύσει το μεταβολισμό και να μειώσει ελαφρώς την όρεξή σας.