Μπορεί η πανδημία του κοροναϊού να άλλαξε ριζικά τη fitness ρουτίνα σας και να ανέβαλε τα φιλόδοξα σχέδιά σας για σμιλεμένο κορμί, στην πραγματικότητα όμως αυτήν την περίοδο χρειαζόμαστε τη γυμναστική περισσότερο από ποτέ, τόσο για το καλό της σωματικής όσο και της ψυχικής μας υγείας. Τι θα λέγατε λοιπόν να σηκωθείτε από τον καναπέ, να φορέσετε τα αθλητικά σας και να ξεκινήσετε τη γυμναστική, χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι σας;

Και επειδή μπορεί να αναρωτιέστε αν τα κάνετε όλα σωστά, εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλα εκείνα τα tips που θα σας βοηθήσουν να να απολαύσετε τις προπονήσεις σας στο σπίτι και παράλληλα να δείτε αποτέλεσμα.

Πώς θα κάνετε αποτελεσματικές τις προπονήσεις σας στο σπίτι

*Η σημασία του stretching

Το stretching -ή αλλιώς οι διατάσεις- είναι απαραίτητο προκειμένου να αποφεύγετε τους τραυματισμούς και το πιάσιμο. Φροντίστε λοιπόν να προετοιμάζετε το σώμα σας για γυμναστική κάνοντας ζέσταμα, αλλά και να ολοκληρώνετε το πρόγραμμά σας με αποθεραπεία.

*Σωστή εκτέλεση ασκήσεων

Πολλοί αρχάριοι, συνηθίζουν να εκτελούν λάθος τις ασκήσεις. Δεδομένου μάλιστα ότι τώρα δεν σας παρακολουθεί κάποιος επαγγελματίας γυμναστής, θα πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή ώστε να κάνετε τις ασκήσεις σωστά, έτσι ώστε να αποφεύγετε τους τραυματισμούς και να έχει αποτέλεσμα η προπόνησή σας. Επομένως, αν παρακολουθείτε κάποιο βίντεο ασκήσεων, βεβαιωθείτε ότι ακολουθείτε πιστά τις οδηγίες ενός έμπειρου γυμναστή.

*Συνέπεια, η προϋπόθεση της επιτυχίας

Όπως καταλαβαίνετε, ακόμη κι αν εκτελείτε σωστά τις ασκήσεις, αν γυμνάζεστε μία φορά την εβδομάδα δεν πρόκειται να δείτε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Για να είστε συνεπείς στις προπονήσεις σας, αντιμετωπίστε τις σαν ένα επαγγελματικό ραντεβού και προγραμματίστε τις στην ατζέντα σας. Έχετε κατά νου ότι ακόμη κι αν αρχικά δεν αντλείτε ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη γυμναστική, σταδιακά μπορεί να γίνει η αγαπημένη σας συνήθεια.

*»Έξυπνα» σνακ

Για να έχετε ενέργεια στην προπόνησή σας αλλά και για να ενισχύσετε την αποκατάσταση του οργανισμού σας μετά τη γυμναστική, πρέπει να επιλέγετε έξυπνα τα σνακ σας. Λίγο πριν την προπόνησή σας (30-45 λεπτά) φροντίστε να έχετε ένα σνακ με απλούς υδατάνθρακες (π.χ. ένα κουλούρι Θεσσαλονίκης, μια μπανάνα ή μια μπάρα δημητριακών) και μετά την προπόνηση (30 λεπτά – 2 ώρες) επιλέξτε ένα γεύμα με υδατάνθρακες και πρωτεΐνες (π.χ. ομελέτα με μαύρο ψωμί).

*Πρωινή γυμναστική για έξτρα ενέργεια

Το ποια ώρα προτιμάτε να κάνετε γυμναστική εξαρτάται από τον τρόπο ζωής σας και τις συνήθειές σας. Ωστόσο, οφείλουμε να σας ενημερώσουμε ότι συγκεκριμένα η πρωινή γυμναστική φαίνεται να προσφέρει έξτρα οφέλη. Σκεφτείτε απλώς ότι το πρωί έχετε συνήθως περισσότερη ενέργεια και έτσι μπορείτε να αποδώσετε καλύτερα στις προπονήσεις σας.