Το σώμα διαθέτει την εντυπωσιακή ικανότητα της αυτοΐασης με την συμβολή ενός θετικού τρόπου ζωής και της καλής διατροφής, η ενίσχυση όμως του ανοσοποιητικού σας συστήματος αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για να αποφύγετε τις ασθένειες και να παραμείνετε ενεργοί.

Γερό ανοσοποιητικό με..

Τα καλά θεμέλια για ισχυρή ανοσία του οργανισμού περιλαμβάνουν τα βασικά στοιχεία της ενυδάτωσης, του ύπνου, της διαχείρισης του στρες, της καλής υγιεινής και της ισορροπημένης διατροφής. Η ενίσχυση της ανοσίας μπορεί να έχει σημαντικό αντίκτυπο και στα χειμερινά.. blues.

Οι ειδικοί προτείνουν μερικά φυσικά boosters για ισχυρή ανοσία, τα οποία περιλαμβάνουν:

Βιταμίνες και μέταλλα

Οι βιταμίνες A, C και D είναι φυσικοί ενισχυτές του ανοσοποιητικού, που λειτουργούν και ως αντιοξειδωτικά. Από την διατροφή σας δεν πρέπει να λείπουν οι γλυκοπατάτες, τα καρότα, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, η κόκκινη πιπεριά, το ακτινίδιο, η παπάγια, το λάχανο, η ντομάτα, ο ανανάς και το αγγούρι.

Προβιοτικά

Τα προβιοτικά αποκαθιστούν την ισορροπία των υγιών βακτηρίων στο έντερο σας. Μπορείτε να τα βρείτε φυσικά σε τρόφιμα όπως το γιαούρτι αλλά και σε ορισμένα ποτά που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως είναι το κεφίρ.

Βότανα

Ξεκινήστε με σκόρδο, θυμάρι και ρίγανη. Αυτά είναι φυσικά αντιμικροβιακά, που σημαίνει ότι θα.. εξολοθρεύσουν τους παθογόνους μικροοργανισμούς, που θα προσπαθήσουν να σας βλάψουν. Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε στην μαγειρική σας ή να τα πιείτε στο τσάι σας.

Εχινάκεια

Ερευνητικά δεδομένα επισημαίνουν ότι η εχινάκεια αυξάνει τον αριθμό των λευκών αιμοσφαιρίων, που είναι υπεύθυνα για την καταπολέμηση μολύνσεων.

Υγρά

Το τσάι και το νερό μεταφέρουν θρεπτικά συστατικά σε ολόκληρο το σώμα, απομακρύνουν απορρίμματα, βοηθούν στην πέψη και ρυθμίζουν την θερμοκρασία του σώματος. Παραμείνετε δραστήριοι και μάθετε να αφουγκράζεστε το σώμα σας, καθώς η ισορροπία είναι το κλειδί για τη μεγιστοποίηση της ανοσολογικής απόκρισης και της αποτελεσματικής προστασίας.