Η πλάτη και η μέση σας πιθανότατα πονούν, οι αστράγαλοι σας έχουν πρηστεί και δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Υπάρχει κάτι που μπορεί να σας ανακουφίσει από τα άβολα συμπτώματα της εγκυμοσύνης και αυτό δεν είναι άλλο από την καθημερινή γυμναστική.

Ποια τα οφέλη της γυμναστικής στην εγκυμοσύνη

Η γυμναστική ενώ είστε έγκυος προσφέρει πολλά οφέλη για εσάς και το μωρό σας. Θα παρατηρήσετε την βελτίωση στην διάθεσή σας, τα μειωμένα άβολα συμπτώματα αλλά και την ταχύτερη ανάρρωση μετά τον τοκετό. Όλα αυτά ενώ θωρακίζεται η καρδιά του μωρού σας και ενισχύεται η εύρυθμη λειτουργία του εγκεφάλου του.

Τα ακόμα καλύτερα νέα είναι ότι δεν έχει σημασία αν προτιμούσατε μέχρι τώρα τον.. καναπέ. Μπορείτε ακόμη να επωφεληθείτε ξεκινώντας γυμναστική κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Η άσκηση είναι επίσης απόλυτα ασφαλής, αρκεί να συμφωνήσει και ο προσωπικός σας γιατρός πριν να ξεκινήσετε την νέα σας ρουτίνα.

Ασκήσεις για εγκύους

Εφόσον συμφωνήσει και ο γιατρός σας, μερικές ασκήσεις που μπορείτε να δοκιμάσετε για να τονώσετε την καρδιαγγειακή σας υγεία και την αντοχή σας περιλαμβάνουν:

Περπάτημα

Δεν υπάρχει ευκολότερη άσκηση που να ταιριάζει στο πολυάσχολο πρόγραμμά σας από το περπάτημα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και αποτελεί μια μορφή άσκησης, που μπορείτε να συνεχίσετε μέχρι και λίγο πριν τον τοκετό σας.

Επιπλέον, δεν χρειάζεστε ειδικό εξοπλισμό ή συνδρομή σε κάποιο online πρόγραμμα γυμναστικής. Αρκεί η καλή παρέα και ένα καλό ζευγάρι αθλητικά παπούτσια που θα σας στηρίζουν σωστά στην βόλτα σας.

Κολύμπι

Το κολύμπι και η αεροβική άσκηση στο νερό είναι ιδανική για την εγκυμοσύνη, γιατί στο νερό νιώθετε ελαφρύτερη και απολαμβάνετε μεγαλύτερη ελευθερία κινήσεων. Μια βουτιά στην πισίνα μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση της ναυτίας, του ισχιακού πόνου και των πρησμένων αστραγάλων.

Και επειδή το μωρό επιπλέει μαζί σας, είναι απαλό στις χαλαρές αρθρώσεις και τους συνδέσμους σας.

Yoga

Η προγεννητική γιόγκα είναι μια άλλη ιδανική προπόνηση για μητέρες, καθώς θα σας βοηθήσει να χαλαρώσετε, ενισχύοντας την ευελιξία, την εστίαση και τις βαθιές αναπνοές, στοιχεία που θα σας προετοιμάσουν σωστά για τον μαραθώνιο της γέννησης.