Όταν πρέπει να βελτιώσετε την επικοινωνία στη σχέση σας, μπορεί να σας φαίνεται σαν ένα μεγάλο, ακατόρθωτο έργο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να το προσπαθήσετε, αφού θα αναβαθμίσει την ποιότητα της σχέσης σας και θα σας κάνει πιο ευτυχισμένους. Άλλωστε, η επικοινωνία είναι το πιο σημαντικό στοιχείο σε κάθε σχέση, ερωτική ή μη. Η καλή επικοινωνία μάς επιτρέπει να εκφράζουμε τις βασικές μας ανάγκες και επίσης μας παρέχει ευκαιρίες να προσεγγίσουμε θέματα όπως το σεξ, η διαχείριση του άγχους και η επίλυση συγκρούσεων.

Με λίγα λόγια, η καλή επικοινωνία είναι ζωτικής σημασίας για μια σχέση. Ωστόσο, δεν πρέπει να πανικοβάλλεστε εάν αισθάνεστε ότι δεν επικοινωνείτε σωστά με τον σύντροφό σας, καθώς μπορείτε να βελτιώσετε την κατάσταση. Αυτό που πρέπει να θυμάστε είναι ότι τα μικρά, καθημερινά πράγματα μπορούν να κάνουν τεράστια διαφορά. Όταν οι καθημερινές σας δεξιότητες επικοινωνίας είναι σωστές, τότε οι σοβαρές συζητήσεις δεν θα είναι τόσο τρομακτικές, καθώς θα έχετε τις ικανότητες να επικοινωνείτε μεταξύ σας προτού κάποιο ζήτημα ξεφύγει εκτός ελέγχου.

Εστιάστε λοιπόν στα καθημερινά πράγματα. Ακολουθούν μερικοί απλοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βελτιώσετε την επικοινωνία στη σχέση σας.

*Φροντίστε να δείχνετε ενδιαφέρον σε καθημερινή βάση

Μια απλή ερώτηση, όπως «Πώς είσαι; Πώς ήταν η μέρα σου;», όχι μόνο θα σας κρατήσει σε επαφή, αλλά θα σας βοηθήσει να υιοθετήσετε τη συνήθεια να επικοινωνείτε μεταξύ σας.

*Ποτέ μην κάνετε υποθέσεις

Όταν βάζετε στο μυαλό σας διάφορα πιθανά σενάρια, τα οποία δεν επικοινωνείτε ποτέ στο άλλο σας μισό, εύκολα μπορείτε να οδηγηθείτε σε παρεξηγήσεις και πληγωμένα συναισθήματα. Ποτέ μην υποθέτετε ότι ξέρετε τι σκέφτεται ο σύντροφός σας, απλά ρωτήστε τον σχετικά.

*Ακούστε ενεργά

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί άνθρωποι μάλλον αγνοούν αυτήν την πληροφορία, η επικοινωνία δεν έχει να κάνει μόνο με το να μιλάς, αλλά και με το να ακούς ενεργά. Τι σημαίνει να ακούτε ενεργά; Να δίνετε στον σύντροφό σας την ευκαιρία να εκφραστεί ελεύθερα και παράλληλα να προσπαθείτε να κατανοήσετε τι νιώθει, κάνοντας σχετικές ερωτήσεις.

*Μην κλείνεστε στον εαυτό σας

Μπορεί να αποφεύγετε να μιλάτε για τους προβληματισμούς σας και τα συναισθήματά σας, επειδή θέλετε να τα απωθήσετε με κάθε κόστος. Ωστόσο, όταν εξωτερικεύετε τα συναισθήματά σας, τους φόβους και τις ανάγκες σας, βοηθάτε τον σύντροφό σας να σας κατανοήσει καλύτερα και θέτετε τις βάσεις για μια υγιή επικοινωνία.

*Φλερτάρετε

Η επικοινωνία μεταξύ σας δεν πρέπει να είναι συνέχεια σοβαρή και να αφορά βαθιές συζητήσεις. Μάλιστα, το φλερτ μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε ζωντανή τη σχέση σας και να θυμηθείτε τα πρώτα σας ραντεβού. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι λέτε στον σύντροφό σας όσα σας αρέσουν σε αυτόν, είτε στην εξωτερική του εμφάνιση είτε στον χαρακτήρα του.