Βρισκόμαστε στην καρδιά της άνοιξης και πιθανότατα έχετε αρχίσει να ενδιαφέρεστε περισσότερο για την εικόνα του σώματός σας ενόψει καλοκαιριού. Μετά από έναν ιδιαίτερα δύσκολο χειμώνα, τον οποίο περάσαμε μέσα στο σπίτι, η περίοδος που διανύουμε είναι μια καλή ευκαιρία για να βάλετε τη γυμναστική στη ζωή σας, τονώνοντας όχι μόνο το σώμα και τη φυσική σας κατάσταση αλλά και την ψυχολογία σας. Και επειδή ένας από τους πιο συνηθισμένους fitness στόχους είναι η επίπεδη κοιλιά, εμείς συγκεντρώσαμε και σας παρουσιάζουμε όλες εκείνες τις συμβουλές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πετύχετε τον στόχο σας.

Συμβουλές για επίπεδη κοιλιά

  • Φροντίστε να εξασφαλίζετε καθημερινά θερμιδικό έλλειμμα, δηλαδή να καίτε περισσότερες θερμίδες από όσες προσλαμβάνετε μέσω της διατροφής σας. Με αυτόν τον τρόπο θα είστε σε θέση να μειώσετε το συνολικό σας λίπος και κατ’ επέκταση το λίπος στην κοιλιά σας.
  • Αποφύγετε τις τροφές με υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη, το αλκοόλ και τα trans λιπαρά που μπορούν εύκολα να οδηγήσουν σε αυξημένο συνολικό λίπος και κατ’ επέκταση σε συσωρευμένο λίπος στην κοιλιά, ειδικά όταν συνδυάζονται με μια καθιστική ζωή και υψηλά επίπεδα στρες.
  • Υπάρχουν επιστημονικές ενδείξεις ότι η ποσότητα και η ποιότητα της πρωτεΐνης που καταναλώνετε σχετίζεται αντιστρόφως με το λίπος στην κοιλιά σας. Βεβαιωθείτε λοιπόν ότι συμπεριλαμβάνετε στη διατροφή σας τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνη, όπως αυγά, γαλοπούλα, κοτόπουλο, κεφίρ, γιαούρτι, τυρί κότατζ και τόφου.
  • Περιορίστε το μέγεθος των μερίδων που τρώτε, χρησιμοποιώντας μικρότερα πιάτα.
  • Πριν από το κυρίως γεύμα σας, καταναλώστε μια σαλάτα, ώστε να περιορίσετε την όρεξή σας και κατ’ επέκταση τις θερμίδες που καταναλώνετε.
  • Εντάξτε στη fitness ρουτίνα σας ασκήσεις που στοχεύουν στην περιοχή της κοιλιάς, ώστε να τονώσετε και να σμιλέψετε την περιοχή.

Το 15λεπτο workout που υπόσχεται να σας χαρίσει επίπεδη κοιλιά: