Πλησιάζει ο Ιούνιος και εσείς ακόμη δεν έχετε χάσει τα κιλά της καραντίνας; Αντί να παραπονιέστε από το πρωί ως το βράδυ για τα περιττά κιλά που κάνουν το κουμπί του τζιν να κλείνει με δυσκολία ή να ακολουθείτε στερητικές δίαιτες, βάλτε τη γυμναστική στην καθημερινότητά σας.

Σχοινάκι για καύσεις στο φουλ

Ένας σημαντικός σύμμαχος στην προσπάθειά σας για απώλεια βάρους είναι το σχοινάκι. Ναι, το παιχνίδι των παιδικών σας χρόνων είναι μία από τις πιο αποτελεσματικές αερόβιες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε για να κάψετε θερμίδες και να γυμνάσετε όλο το σώμα σας, ενώ παράλληλα κάνει καλό και στην καρδιαγγειακή υγεία.

Αν ακόμη δεν έχετε πειστεί να πιάσετε το σχοινάκι, σημειώστε ότι δεν απαιτεί συγκεκριμένο χώρο διεξαγωγής και δεν χρειάζεται να αφιερώσετε πολλή ώρα για να δείτε αποτέλεσμα. Σύμφωνα με σχετική μελέτη, δέκα λεπτά σχοινάκι ισοδυναμούν με μισή ώρα τρεξίματος. Μήπως τώρα σας πείσαμε;

Πώς θα κάνετε την αρχή

Ξεκινήστε πηδώντας απλά και με τα δύο πόδια, και στην πορεία, αφού έχετε συνηθίσει, μπορείτε να δοκιμάσετε πιο ψηλά άλματα, άλματα με το ένα μόνο πόδι κ.λπ.

Δείτε ένα workout που μπορείτε να ακολουθήσετε:

*Αν αντιμετωπίζετε πρόβλημα στη μέση, η έντονη άσκηση με το σχοινάκι μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημά σας ή και να οδηγήσει στην εκδήλωση ενός προβλήματος που προϋπήρχε στη σπονδυλική στήλη και που ως τότε περνούσε απαρατήρητο. Καλό είναι να ζητήσετε τη συμβουλή του γιατρού σας προτού ξεκινήσετε μια νέα μορφή γυμναστικής, καθώς και να ακούτε το σώμα σας κατά τη διάρκεια της άσκησης.