Όπως συμβαίνει με κάθε νέο στόχο, είτε πρόκειται για την απόφασή σας να πίνετε περισσότερο νερό είτε για τη δέσμευσή σας να τρώτε λιγότερα γλυκά, έτσι και το να μετατρέψετε το τρέξιμο σε καθημερινή συνήθεια δεν πρόκειται να συμβεί από τη μία μέρα στην άλλη. Ίσως τις πρώτες 3-4 φορές που θα βγείτε για τρέξιμο να απογοητευτείτε επειδή δεν έχετε αντοχή, ωστόσο μην τα παρατήσετε. Με τα παρακάτω μυστικά μπορεί να καταφέρετε να αγαπήσετε το τρέξιμο και τελικά να γίνει η fitness συνήθειά σας.

Μην πιέζετε τον εαυτό σας

Μην αγχώνεστε για πόσο θα τρέξετε, πόσο γρήγορα και πόσο μακριά θα φτάσετε. Είναι λογικό και απολύτως φυσιολογικό τον πρώτο καιρό τα… στατιστικά σας να είναι χαμηλά, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που πρέπει να σας απασχολεί. Τουλάχιστον όχι σε αυτή τη φάση. Κανείς δεν πρόκειται να σχολιάσει ότι δεν τρέχετε γρήγορα ή να ασχοληθεί με τις επιδόσεις σας. Προσπαθήστε να βρείτε τον ρυθμό σας, να ακούτε το σώμα σας και να μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτό σας.

Βάλτε μουσική

Η μουσική μπορεί να κάνει ακόμα και την πιο δύσκολη προπόνηση υποφερτή. Και αυτό δεν το λέμε μόνο εμείς αλλά και η επιστήμη. Συγκεκριμένα, έρευνα από το Πανεπιστήμιο Μπρίτις Κολούμπια Οκάναγκαν, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ευχάριστη μουσική μπορεί να κάνει ακόμα και τη σκληρότερη προπόνηση πιο υποφερτή, ακόμη και για άτομα που δεν είναι ιδιαίτερα δραστήρια. Η μουσική κατά τη διάρκεια της γυμναστικής μπορεί να λειτουργήσει ως μία στρατηγική απόσπασης της προσοχής, δηλαδή να αποσπάσει την ανθρώπινη προσοχή από φυσιολογικές αντιδράσεις του σώματος, όπως ο αυξημένος καρδιακός ρυθμός ή η κούραση και έτσι να εξασφαλίσει καλύτερες επιδόσεις. Φτιάξτε, λοιπόν, μια playlist με τα αγαπημένα σας κομμάτια και δεν θα καταλάβετε πότε πέρασε η ώρα.

Θέστε μικρούς στόχους

Μπορεί όταν ξεκινάτε μια νέα fitness συνήθεια να γεμίζετε ενθουσιασμό και να κάνετε μεγαλεπήβολα σχέδια, αυτή όμως δεν είναι μια έξυπνη τακτική, καθώς σύντομα η πραγματικότητα μπορεί να σας απαγοητεύσει. Βάλτε λοιπόν μικρούς στόχους όσον αφορά στο τρέξιμο, π.χ. την επόμενη φορά να τρέξετε δύο μέτρα περισσότερο ή για δύο λεπτά περισσότερο. Θέτωντας μικρούς, ρεαλιστικούς και εφικτούς στόχους θα έχετε κίνητρο να συνεχίζετε το τρέξιμο.

Βρείτε μια διαδρομή που σας εμπνέει

Σίγουρα δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την τύχη να μένουν δίπλα σε άλσος ή γήπεδο, ωστόσο πιθανότατα θα υπάρχει κοντά στο σπίτι σας μια διαδρομή που σας αρέσει και να κάνει το τρέξιμο να μοιάζει πιο δελεαστικό.