Κάθε φορά που αποφασίζετε να χάσετε βάρος, έρχεστε αντιμέτωπη με το ίδιο πρόβλημα, που δεν είναι άλλο από το ενοχλητικό αίσθημα της πείνας. Όσο κι αν προσπαθείτε να το αγνοήσετε, αυτό επιμένει, δυσκολεύοντας την προσπάθειά σας για αδυνάτισμα και τη ζωή σας εν γένει. Για να μην ταλαιπωρείστε, αλλά και για να μην καταλήξετε να εγκαταλείψετε το πλάνο σας, εντάξτε στη διατροφή σας τις 5 παρακάτω τροφές και το αδυνάτισμα θα γίνει παιχνιδάκι.

1.Αγγούρι

Με 96.7% περιεκτικότητα σε νερό, το αγγούρι γεμίζει το στομάχι σας και μειώνει άμεσα την όρεξή σας. Επίσης, έχει ελάχιστες θερμίδες, οπότε μπορείτε να το καταναλώνετε άφοβα.

2.Βρώμη

Οι υδατάνθρακες τα τελευταία χρόνια αποτελούν το πιο κακόφημο τρόφιμο στον χώρο της διατροφής και ως αποτέλεσμα, έχουμε ξεχάσει τον ευεργετικό τους ρόλο στην υγεία μας. Στην πραγματικότητα όμως οι σύνθετοι υδατάνθρακες μπορούν να ενισχύσουν την απώλεια κιλών, κρατώντας σας χορτάτη για ώρες. Η βρώμη είναι ένας από τους πιο εύκολους και νόστιμους τρόπους να αυξήσετε την πρόσληψη σύνθετων υδατανθράκων και φυτικών ινών, ενώ παράλληλα σας εφοδιάζει με μία σημαντική ποσότητα πρωτεΐνης. Αποφεύγετε να αγοράζετε βρώμη «με γεύση», π.χ. βρώμη με κομμάτια σοκολάτας ή αποξηραμένα φρούτα, η οποία έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη.

3.Μανιτάρια

Ίσως το καλύτερο τρόφιμο για δίαιτα που υπάρχει στη φύση. Αποτελούνται κατά σχεδόν 90% νερό, ενώ περιέχουν και αρκετή πρωτεΐνη. Γι’ αυτό και όταν τα τρώτε είναι σαν να τρώτε κρέας. Επιπλέον, μια μερίδα από μισό κιλό ψητά μανιτάρια πλευρώτους σάς δίνουν μόλις 150 θερμίδες. Όπως καταλαβαίνετε, λοιπόν, μπορείτε να τα τρώτε άφθονα, αρκεί βέβαια να μην τα μαγειρεύετε με βούτυρο.

4.Αμύγδαλα

Οι ξηροί καρποί είναι το ιδανικό σνακ για να περιορίσετε την πείνα σας, αφού μεταφέρονται εύκολα και σας χαρίζουν ενέργεια. Προσέξτε να επιλέγετε ανάλατους ξηρούς καρπούς και να περιορίζεστε στην ποσότητα της μίας χούφτας, ώστε να μην προσλαμβάνετε περιττές θερμίδες. Τα αμύγδαλα είναι μια εξαιρετική επιλογή, αφού είναι πλούσια σε πρωτεΐνη, η οποία κρατά σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και μειώνει την όρεξη.

5.Ρεβίθια

Πλούσια σε διαλυτές φυτικές ίνες, φυτική πρωτεΐνη, βιταμίνες και υδατάνθρακες υψηλής ποιότητας, τα όσπρια δεν πρέπει να λείπουν από το πιάτο σας. Mία μικρή ποσότητα οσπρίων μπορεί να σας χορτάσει πολύ γρήγορα, αλλά και να σας κρατήσει χορτάτη για πολλή ώρα, αφού οι φυτικές ίνες που περιέχουν έχουν την ιδιότητα να καθυστερούν τη διαδικασία της πέψης.