Το τρίπτυχο της επιτυχίας για να είναι το σώμα μας υγιές και σφριγηλό είναι η ενυδάτωση, η άσκηση αλλά και τα εξειδικευμένα προϊόντα φροντίδας.

Ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι το Α και το Ω της σωστής περιποίησης της επιδερμίδας μας. Είναι απαραίτητη η καθημερινή ενυδάτωση του σώματος μας, αφού καθημερινά καλείται να αντιμετωπίσει εξωτερικές περιβαλλοντικές επιθέσεις όπως είναι ο ήλιος, ο καπνός, η ρύπανση αλλά και η υγρασία με αποτέλεσμα να χάνει τη λάμψη του και να αποκτά θαμπή όψη.

Μην ξεχνάτε λοιπόν να πίνετε αρκετό νερό- οι ειδικοί προτείνουν 8 με 10 ποτήρια την ημέρα- κατά τη διάρκεια της ημέρας, για να ενισχύσετε το μεταβολισμό σας και για να αποβάλλει ο οργανισμός σας τις περιττές τοξίνες και να αποκτήσει το δέρμα λαμπερή όψη, αλλά και ελαστικότητα. Επίσης το ιδανικό θα ήταν αμέσως μετά το ντους να προσφέρετε στο σώμα σας την υγρασία που χρειάζεται με μία πλούσια σε φυσικά έλαια κρέμα ή με ένα ενυδατικό λάδι.

Μην αμελείτε τα ιδιαίτερα ξηρά σημεία του σώματός αας όπως είναι οι αγκώνες, τα πέλματα και τα γόνατα.

Απολέπιση

Η απολέπιση είναι αναγκαία για το σώμα, αφού απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα και έτσι η επιδερμίδα προετοιμάζεται κατάλληλα ώστε να δεχθεί τα προϊόντα φροντίδας. Αν όμως δεν μπορείτε να είστε συνεπής και συνέχεια ξεχνιέστε, τότε αναζήτησε ένα shower gel το οποίο αναζωογονεί το δέρμα και κάνει ταυτόχρονα απαλή απολέπιση.

Μία ειδική ξύλινη βούρτσα σε στεγνή επιδερμίδα, πριν από το μπάνιο, βοηθά γιατί απολεπίζει, ενώ τονώνει τη λεμφική κυκλοφορία συμβάλλοντας στη μείωση της κυτταρίτιδας.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο

Άσκηση

Δυστυχώς η καθιστική ζωή που κάνουμε οι περισσότερες από εμάς δεν βοηθάει καθόλου στην καλή κυκλοφορία του αίματος με αποτέλεσμα κάποιες φορές τα πόδια μας να είναι κουρασμένα και πρησμένα

Γι’ αυτό καλό θα ήταν ανά τακτά χρονικά διαστήματα να σηκώνεστε από το γραφείο σου και να κάνετε mini περιπάτους. Φυσικά πρέπει να βάλουμε και τη συστηματική άσκηση στη ζωή μας. Αν δεν είτε τύπος του γυμναστηρίου, υπάρχουν κι άλλοι εναλλακτικοί τρόποι άσκησης όπως είναι το ποδήλατο, ένας περίπατος στη φύση και φυσικά το κολύμπι.

Την επόμενη φορά λοιπόν που θα πάτε για μπάνιο αποχωριστείτε για λίγο την ξαπλώστρα και αφιερώστε μισή ώρα στο σώμα σου κολυμπώντας!