Είτε τα παιδιά σας είναι μωρά ή έφηβοι, η προσπάθεια να ισορροπήσετε το τρέξιμο με τη φροντίδα των αναγκών τους (καθώς και όλες τις άλλες ευθύνες σας) μπορεί να είναι πραγματικά δύσκολη. Πνευματικά, γνωρίζουμε ότι είναι σημαντικό για τους γονείς να παραμένουν σε φόρμα και ότι κάτι τέτοιο είναι μέρος του να αποτελούν ένα καλό πρότυπο για τα παιδιά. Και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους το τρέξιμο είναι καλό και για τους γονείς.

Πολλοί γονείς αισθάνονται ήδη ενοχή επειδή δεν περνούν αρκετό χρόνο με το παιδί τους. Και αν ένας γονέας βρει περισσότερο χρόνο από τον άλλο, αυτό μπορεί να οδηγήσει και σε συζυγικές συγκρούσεις.

Αλλά υπάρχει ελπίδα! Υπάρχουν διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορείτε να βρείτε χρόνο για να τρέξετε, είτε με, είτε χωρίς το παιδί σας. Κι αυτό, χωρίς ίχνος τύψης!

Ένα ειδικό καρότσι κάνει την διαφορά

Παρόλο που κάνει το τρέξιμο λίγο πιο δύσκολο, το τρέξιμο με ένα καρότσι είναι μια εξαιρετική προπόνηση και τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν να κάνουν βόλτα με αυτόν τον τρόπο. Αναζητήστε ένα καροτσάκι ιδανικό για τζόγκινγκ.

Βρείτε ένα γυμναστήριο με φύλαξη παιδιών

Οι γονείς που έχουν ενταχθεί σε γυμναστήριο που παρέχει φύλαξη παιδιών συχνά ονειρεύονται να το είχαν βρει νωρίτερα. Αν και φαίνεται να είναι μια ακριβή επιλογή, μπορεί να είναι πολύ λιγότερο από ό, τι θα περίμενε κανείς. Θα μπορούσε να κοστίσει πολύ περισσότερο για να έρθει ένας μπέιμπι σίτερ στο σπίτι σας.

Όχι μόνο μπορεί να είναι μια οικονομικότερη επιλογή από την μπέιμπι σίτερ, αλλά θα έχετε την ευκαιρία της βόλτας από και προς το γυμναστήριο με τα παιδιά σας. Και πολλά παιδιά απολαμβάνουν πραγματικά να παίζουν με άλλα παιδιά, ενώ, παράλληλα,  η μαμά ή ο μπαμπάς ασκούνται. Επιπλέον, ένα τελικό πλεονέκτημα είναι ότι μπορείτε να ελέγχετε το παιδί σας ανά πάσα στιγμή, βρίσκεται στον ίδιο χώρο με εσάς.

Φυσικά, υπάρχουν και άλλοι παράγοντες εκτός από τη φύλαξη παιδιών που είναι σημαντικοί στην επιλογή γυμναστηρίου. Μάθετε περισσότερα για το τι πρέπει να γνωρίζετε όταν συμμετέχετε σε γυμναστήριο, εκτός από τις επιλογές φύλαξης παιδιών.

«Σπάστε» τους χρόνους της προπόνησης

Μην υποθέσετε ότι πρέπει να τρέξετε 30 λεπτά ταυτόχρονα. Επωφεληθείτε από σύντομα χρονικά διαστήματα για να τρέξετε. Εάν έχετε 15 λεπτά για να τρέξετε στο διάδρομο πριν ξεκινήσετε να κάνετε δείπνο, προχωρήστε. Στη συνέχεια, ενώ το δείπνο μαγειρεύεται, συνεχίστε για άλλα 15 λεπτά.

Εφόσον κάνετε τα τμήματα την ίδια ημέρα, το σώμα σας παίρνει βασικά τα ίδια οφέλη σαν να τρέχετε όλα τα μίλια σε μια προπόνηση. Μαθαίνοντας να χωρίζεις μεγάλες διαδρομές είναι ένας τρόπος που πολλοί γονείς έχουν βρει το χρόνο να εκπαιδεύσουν για τρέξιμο από απόσταση, όπως μαραθώνιοι.

Βάλτε το στο πρόγραμμα

Κάντε προτεραιότητα στο τρέξιμο προγραμματίζοντας τις διαδρομές σας και ζητώντας από την/τον σύζυγό σας να σας βοηθήσει με ορισμένες από τις ευθύνες για τη φροντίδα των παιδιών.

Μπορεί να απαιτεί κάποια δημιουργικότητα για να εκμεταλλευτείτε τις ευκαιρίες για να τρέξετε. Για παράδειγμα, εάν παρακολουθείτε το παιχνίδι ποδοσφαίρου του παιδιού σας, κάντε  μερικούς γύρους στο γήπεδο πριν ή ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού.

Εμπλέξτε τα παιδιά σας

Αναζητήστε δημιουργικούς τρόπους για να εμπλέξετε τα παιδιά σας στη λειτουργία σας. Εάν τα παιδιά σας είναι αρκετά μεγάλα για να οδηγήσουν ποδήλατα, συνδυάστε μια βόλτα με ποδηλασία και τρέξιμο. Εναλλακτικά, κατευθυνθείτε στο τοπικό γυμνάσιο και ζητήστε από τα παιδιά σας να παίξουν ποδόσφαιρο ή να πιάσουν στο γήπεδο, ενώ εσείς κάνετε γύρους.

Οι γονείς, επίσης, περνούν πολύ χρόνο στο αυτοκίνητο, μεταφέροντας τα παιδιά μπρος-πίσω σε δραστηριότητες και απλά περιμένουν. Επωφεληθείτε από τον «νεκρό χρόνο» της αναμονής και προπονηθείτε σε ένα κοντινό πάρκο.

Γι’ αυτό, βοηθάει πολύ να έχετε ένα επιπλέον σύνολο ρούχων και παπούτσια για τρέξιμο στο αυτοκίνητό σας, ώστε να είστε προετοιμασμένοι εάν έχετε κάποιο απρόσμενο χρόνο διακοπής!