Η υγεία έχει χαρακτηριστεί το πολυτιμότερο αγαθό, τείνουμε όμως να ξεχνάμε τις συνήθειες που την θωρακίζουν και την ενισχύουν μόλις το πρόγραμμά μας «γεμίσει» και οι υποχρεώσεις μας αυξηθούν. Τα καλά νέα όμως, είναι ότι σύμφωνα με τους ειδικούς μερικές μικρές αλλά απλές συνήθειες που μπορείτε να ξεκινήσετε από τώρα για να την βελτιώσετε.

Κάνουμε αυτά σήμερα, για καλύτερη υγεία αύριο

Φάτε αργά

Αυτό δίνει στον εγκέφαλό σας την ευκαιρία να λάβει την ειδοποίηση ότι έχετε χορτάσει, οπότε είναι λιγότερο πιθανό να τρώτε υπερβολικά. Ταυτόχρονα, έχετε περισσότερο χρόνο να απολαύσετε το γεύμα σας και να σκεφτείτε τι ακριβώς θα επιλέξετε για να φάτε.

Ως εκ τούτου θα κάνετε πιο λογικές και υγιεινές επιλογές.

Δείτε τα αγαπημένα σας πρόσωπα

Δεν αφορά πόσα άτομα γνωρίζετε ή πόσο συχνά τα βλέπετε. Αυτό που έχει σημασία είναι μια πραγματική σύνδεση με τα πρόσωπα που θα επιλέξετε να περάσετε χρόνο μαζί. Αυτό το διάστημα μπορεί να σας κάνει πιο ευτυχισμένους, πιο παραγωγικούς, μειώνοντας αισθητά τον κίνδυνο ποικίλών παθήσεων.

Καλέστε λοιπόν έναν φίλο σας και πηγαίνετε για φαγητό ή για έναν απλό περίπατο. Οτιδήποτε απολαμβάνετε από κοινού.

Αφήστε το χυμό και επιλέξτε το φρούτο

Αν σας αρέσει ο χυμός πορτοκάλι, τότε φάτε ένα πορτοκάλι. Ακόμα και 100% φυσικός χυμός πορτοκάλι χάνει κάποια από την διατροφική του αξία όταν το επεξεργάζεστε και μπορεί να «κρύβει» πολλή ζάχαρη, γεγονός που δεν σας βοηθά.

Από την άλλη πλευρά, τα φρέσκα φρούτα αποτελούν καλές «πηγές» βιταμίνης C, καλίου, φυτικών ινών και φολικού οξέος. Και έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, νάτριο και θερμίδες.

Μην αποφεύγετε το στρες, διαχειριστείτε το

Όλοι έχουμε άγχος στη ζωή μας και συχνά «κρύβεται» πίσω από τους τεταμένους μυς και τον γρήγορο καρδιακό ρυθμό. Εάν αυτό συμβαίνει συχνά και δεν το διαχειρίζεστε σωστά, μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας, όπως υψηλή αρτηριακή πίεση, έλκη και καρδιακές παθήσεις.

Για αυτό το λόγο είναι σημαντικό να αφιερώνετε λίγο χρόνο σε βαθιές ανάσες, να κάνετε κάτι που σας ηρεμεί και προσπαθήστε με αγάπη να αποδέχεστε εκείνα που δεν αλλάζουν. Θυμηθείτε ότι ενώ δε μπορούμε να ελέγξουμε όλα όσα συμβαίνουν γύρω μας, μπορούμε να ελέγξουμε την αντίδρασή μας σε αυτά.

Κινηθείτε

Η άσκηση είναι ένας αποδεδειγμένος τρόπος για να βελτιώσετε την υγεία σας, την ψυχική σας ευεξία, ακόμα και τη λίμπιντο σας. Δεν είναι απαραίτητο να εκπονείτε καθημερινά δύσκολες και επίπονες προπονήσεις για να ενισχύσετε την υγεία σας.

Αρκεί να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό για περίπου 30 λεπτά πέντε με έξι φορές την εβδομάδα. Η κηπουρική λειτουργεί, όπως και μια βόλτα γύρω από το τετράγωνο. Εάν δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας, καλέστε κάποιο φίλο σας.