Ο σημερινός μέσος εργαζόμενος πλήρους απασχόλησης περνάει πάνω από 2000 ώρες ετησίως στη δουλειά του.

Ακολουθεί μια λίστα με μερικούς απλούς τρόπους για να χαλαρώσουμε εκείνες τις κουραστικές και αγχωτικές μέρες που όλοι έχουμε στη δουλειά.

Μικρά μυστικά για να έχουμε ευεξία ενώ εργαζόμαστε

Ένα γρήγορο κόλπο με τα χέρια

Αν γράφουμε σε πληκτρολόγιο και τα χέρια μας έχουν κουραστεί ή πονέσει, υπάρχει ένα κόλπο που μπορεί να βοηθήσει. Χρειάζεται προσοχή στα δάχτυλα. Αρχικά ξεκινάμε με τσίμπημα του μυός ανάμεσα στο δάχτυλο και τον δείκτη. Το μασάζ πρέπει να γίνει σε μικρές κυκλικές κινήσεις ώστε να χαλαρώσουν όλοι οι μύες. Λίγο μετά τα χέρια, οι ώμοι και ο λαιμός αρχίζουν να χαλαρώνουν και θα είμαστε και πάλι έτοιμοι να επιστρέψουμε στη δουλειά.

Σωστή αναπνοή

Όλοι γνωρίζουμε ότι σε στιγμές άγχους ή δυσφορίας, ο καλύτερος τρόπος είναι οι σωστές αναπνοές. Αποτελεί μια απλή συμβουλή με μερικές κινήσεις του σώματος. Κατά τη διάρκεια της αναπνοής, ας φανταστούμε τον αέρα που φουσκώνει στο στομάχι αντί στο στήθος. Με το σπρώξιμο του στομαχιού προς τα έξω, κατεβαίνει ο αέρας προς τα κάτω και στη συνέχεια με τη χαλάρωση του στομαχιού, οι πνεύμονες αδειάζουν από τον αέρα. Με τρεις βαθιές αναπνοές, επιστρέφουμε στον κανονικό μας ρυθμό περισσότερο χαλαροί.

Πίνουμε νερό αντί για καφέ

Μπορεί να πίνουμε περισσότερο καφέ προκειμένου να «ανεβάσουμε» τα επίπεδα ενέργειάς μας, αλλά αυτή δεν είναι μια έξυπνη επιλογή, σε περιόδους έντονου στρες. Δοκιμάζουμε λοιπόν να αντικαταστήσουμε τον καφέ με νερό, πράσινο τσάι, φρέσκους χυμούς για να καλύψουμε τις καθημερινές ανάγκες του οργανισμού μας σε βιταμίνες και να μείνουμε ενυδατωμένοι.

Ακούμε μουσική

Σύμφωνα με σχετική έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Πανεπιστημίου της Ζυρίχης, η ακρόαση μουσικής αποτελεί έναν αποτελεσματικό τρόπο για την καλύτερη διαχείριση του στρες. Άλλωστε, γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι το αγαπημένο μας τραγούδι μπορεί να αποσπάσει την προσοχή μας από αρνητικές σκέψεις και ανησυχίες που όχι μόνο δεν μας βοηθούν, αλλά μπορεί και να εντείνουν τον πανικό μας.

Αλλάζουμε διακόσμηση

Ο χώρος του γραφείου μας έχει μεγάλη επιρροή στη διάθεσή μας. Σιγουρευόμαστε ότι ο χώρος είναι -όσο γίνεται- οργανωμένος και καθαρός, ενώ η διακόσμησή του ταιριάζει στο προσωπικό μας στυλ. Βάζουμε ένα ωραίο print, χρησιμοποιούμε είδη γραφείου σε διάφορα χρώματα και βάζουμε φωτογραφίες από τα αγαπημένα μας μέρη ή από κάτι που μας εμπνέει.

Διαλογισμός και χαλάρωση

Αυτή η τεχνική διαλογισμού, χρησιμοποιείται για να καταπολεμήσουμε το άγχος και το στρες και είναι ένας γρήγορος τρόπος για να εναρμονίσουμε το σώμα με το μυαλό. Από τα δάχτυλα των ποδιών μέχρι το πρόσωπο, αυτό που βοηθάει είναι να τεντώνουμε τα άκρα και στη συνέχεια να χαλαρώνουμε σιγά σιγά τους μύες. Απαιτεί χρόνο και συγκέντρωση, αλλά είναι σπουδαία κίνηση για να αντιμετωπίσουμε το στρες.