Αν η παραλία είναι για εσάς ο καλοκαιρινός παράδεισος, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε για να τονώσετε το σώμα σας.

Άλλωστε η γυμναστική στη θάλασσα και την άμμο έχουν διπλάσια αποτελέσματα από την γυμναστική στο σπίτι!

Η άμμος που συνεχώς μετακινείται προκαλεί την ενεργοποίηση πολλών περισσότερων μυών, ενώ η θάλασσα δημιουργεί άμεση σύσφιξη στο δέρμα.

Για αυτούς τους λόγους, η παραλία είναι μία ευκαιρία για διασκέδαση, αλλά είναι επίσης το πιο κατάλληλο μέρος για να κάνει κανείς γυμναστική.

Κολυμπήστε

Με το κολύμπι σμιλεύεται το σώμα γιατί γυμνάζεται έντονα και ταυτόχρονα συσφίγγεται το δέρμα. Κολυμπήστε μπρος, πίσω, δεξιά και αριστερά. Βγείτε και ξαναβουτήξτε, κάντε μακροβούτια, κολυμπήστε ίπτιο, αργά και γρήγορα.

Ασκήσεις στο νερό

Υπάρχουν ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μέσα στο νερό που θα τονώσουν πολύ το σώμα σας. Η άσκηση ποδήλατο μέσα στο νερό γυμνάζει παράλληλα τα πόδια, τους γλουτούς και τους κοιλιακούς! Είναι μία άσκηση που καίει λίπος γρήγορα και σχετικά εύκολα.

Τρέξιμο ή περπάτημα στην άμμο

Το τρέξιμο στην άμμο είναι πιο δύσκολο από το jogging που κάνετε συνήθως. Οι θερμίδες που καίγονται είναι τριπλάσιες όμως και τα αποτελέσματα στο σώμα επίσης πολλά περισσότερα. Η εναλλακτική του είναι το απλό περπάτημα στην άμμο που θα σας βοηθήσει να κάψετε διπλάσιες θερμίδες από το κανονικό περπάτημα!

Τένις ή βόλεϊ με παρέα

Η διασκέδαση στην παραλία είναι μεγαλύτερη όταν παίζεις με την παρέα σας τένις ή βόλεϊ! Αν παίξετε για μία ώρα περίπου, θα κάψετε πολλές θερμίδες και λίπος, γιατί η άμμος αναγκάζει το σώμα να ισορροπεί και έτσι το επίπεδο δυσκολίας ανεβαίνει.

Παράλληλα, θα αποκτήσετε ένα τέλειο μαύρισμα!

Προσοχή: μην ξεχνάτε τα γυαλιά ηλίου και το αντηλιακό σας.