Από τότε που πήρε τα ηνία το 2015, ο Alessandro Michele του Gucci εμπνέεται συνεχώς από το ιστορικό παρελθόν του οίκου. Είναι γνωστό ότι αντλεί στοιχεία κατευθείαν από τα αρχεία, ο δημιουργικός διευθυντής έχει έναν τρόπο να μετατρέπει τα σημαντικά κομμάτια της κληρονομιάς του ιταλικού οίκου σε κάτι που φρέσκο και σχετικό με την εποχή – και η συνεχής αναβίωση ενός από τα κλασικά σύνολα της μάρκας διατηρεί αυτή την ιδέα.

Η τσάντα Diana με λεπτομέρεια από μπαμπού από τη δεκαετία του ’90 επέστρεψε και είναι καλύτερη από ποτέ.

Ο τυπικός σχεδιασμός tote έκανε το ντεμπούτο του το 1991 και διαδόθηκε από την αγαπημένη «πριγκίπισσα του λαού» που το φορούσε με τα πάντα, από αυστηρά σακάκια με πουκάμισα μέχρι τζιν με καλοκαιρινές μπλούζες και ποδηλατικά σορτς (άλλη μια τάση που ήρθε στο προσκήνιο). Ποιος άλλωστε θα μπορούσε καλύτερα να αποδείξει την ευελιξία της τσάντας από την ίδια την Νταϊάνα; Οι φωτογραφίες της σε κάθε εμφάνιση συνεχίζουν να κάνουν τον γύρο στο διαδίκτυο και στα κοινωνικά μέσα. Η νέα και «ενημερωμένη» Diana διατίθεται σε τρία μεγέθη – μικρό, μεσαίο και μεγάλο – και σχεδόν σε κάθε χρώμα του ουράνιου τόξου, όπως μαύρο, λευκό, καφέ, πράσινο, εντυπωσιακό κόκκινο, ανοιχτό μπλε και τριανταφυλλί. Η tote τσάντα έχει «εκσυγχρονιστεί» με μια ζώνη γύρω από τις λαβές της σε κίτρινο, ροζ ή πορτοκαλί φλούο.

Από τις λεπτομέρειες του μπαμπού στις λαβές έως τη δομημένη σιλουέτα, το ανανεωμένο στιλ της Diana εξακολουθεί να είναι βασική προϋπόθεση στην ατζέντα του Gucci και έχει ήδη εγκριθεί από μια λίστα με διασημότητες όπως η Αλέξα Τσάνγκ και η Σιένα Μίλερ, ενώ η Ελ Φάνινγκ επέλεξε τη μίνι έκδοση, την οποία φορούσε ως cross-body.

Οι τσάντες είναι unisex και απορώ πως και δεν την έχουμε δει ακόμα φορεμένη από τον Χάρι Στάιλς!