Η καρδιά μας αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά όργανα, καθώς εργάζεται συνεχώς για να παρέχεις στους ιστούς και τα όργανα οξυγόνο και αίμα. Στην πραγματικότητα, η μέση ενήλικη καρδιά χτυπά 60 έως 80 φορές το λεπτό σε κατάσταση ηρεμίας, μεταφέροντας συνεχώς σε κάθε κύτταρο στο σώμα σας θρεπτικά συστατικά.

Ροφήματα για… καλή καρδιά

Η καρδιά όχι μόνο μας κρατά ζωντανούς αλλά μας υποστηρίζει σε κάθε μας δραστηριότητα, ακόμα και αν τείνουμε να το ξεχνάμε. Για αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε, ώστε να μην την.. ραγίσουμε, διατηρώντας την λειτουργία σε εύρυθμα επίπεδα, μειώνοντας δραστικά τον κίνδυνο καρδιαγγειακών ζητημάτων.Τσάι Matcha

Το Matcha είναι ένας τύπος πράσινου τσαγιού που περιέχει υψηλά επίπεδα γαλλικής επιγλοκατεχίνης (EGCG), μιας ένωσης πολυφαινόλης στο πράσινο τσάι που έχει ισχυρές αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Η κατανάλωση τσαγιού matcha πλούσιου σε EGCG μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της υγείας της καρδιάς. Μελέτες δείχνουν ότι το EGCG βοηθά στην πρόληψη της αθηροσκλήρωσης, της συσσώρευσης λιπαρών ουσιών στα τοιχώματα της αρτηρίας και μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της φλεγμονής και της κυτταρικής βλάβης.

Smoothie καφέ

Ο καφές όχι μόνο μπορεί να σας προσφέρει ένα ενεργειακό boost για να ξεκινήσετε την ημέρα σας, αλλά έχει επίσης συσχετιστεί με εντυπωσιακά οφέλη για την υγεία της καρδιάς.

Πολυάριθμες μελέτες έχουν συσχετίσει την τακτική πρόσληψη καφέ με σημαντικά μειωμένο κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Μάλιστα, μια μεγάλη ανασκόπηση 218 μελετών διαπίστωσε ότι τα άτομα που έπιναν 3 φλιτζάνια καφέ την ημέρα είχαν 19% μειωμένο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις.

Μπορείτε να κάνετε τον καφέ σας πιο υγιεινό, αφαιρώντας την ζάχαρη και αναβαθμίζοντας τον σε smoothie, συνδυάζοντάς με άλλα υγιή συστατικά, όπως η μπανάνα το βούτυρο αμυγδάλου αλλά και την σκόνη κακάο.

Τσάι ιβίσκου

Το τσάι ιβίσκου είναι ένα ρόφημα από άνθη φυτών ιβίσκου. Τα άνθη ιβίσκου είναι μια ισχυρή πηγή αντιοξειδωτικών, της πολυφαινόλης και το εκχύλισμα ιβίσκου έχει αποδειχθεί ότι μπορεί να συμβάλλει στην μείωση της υπέρτασης και της χοληστερόλης.

Σε σχετική μελέτη, διαπιστώθηκε ότι η κατανάλωση ροφήματος με εκχύλισμα ιβίσκου (250 mL) ανά ημέρα φάνηκε α μειώνει τα επίπεδα αρτηριακής πίεσης και φλεγμονής, σε σύγκριση με το απλό νερό.