Όλοι ανά διαστήματα θέλουμε να απολαύσουμε το μεσημεριανό ή το βραδινό μας γεύμα έξω στο αγαπημένο μας εστιατόριο. Κι επειδή κατά την διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών, οι φορές αυτές πληθαίνουν, εύλογα αναρωτιόμαστε τι μπορούμε να κάνουμε να τρώμε λιγότερο και να διατηρούμε την φόρμα μας. Τα καλά νέα, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε, με τις παρακάτω έξυπνες συμβουλές.

Κοιτάξτε από πριν τον κατάλογο

Τα περισσότερα εστιατόρια δημοσιεύουν τον κατάλογό τους στο διαδίκτυο. Κάντε μια μικρή ανάγνωση ώστε να έχετε κατά νου κάποιες υγιεινές επιλογές. Η διανοητική προπαραγγελία μπορεί να σας αποτρέψει από το να αισθανθείτε άγχος ή βιασύνη όταν βρίσκεστε εκεί ενώ είναι πιο πιθανό να κάνετε καλύτερες επιλογές όταν δεν πεινάτε.

Αποφύγετε τα επιπλέον

Μπορεί να παρατηρήσετε ότι συχνά τρώμε κάτι όχι επειδή το θέλουμε αλλά απλά επειδή υπάρχει μπροστά μας. Αυτό είναι πολύ πιθανό να συμβεί στο εστιατόριο, ωστόσο έχετε αυτήν την σκέψη κατά νου για να συνειδητοποιήσετε ότι δεν χρειάζεται να φορτωθείτε περιττές θερμίδες.

Την επόμενη φορά που θα δειπνήσετε, ορίστε μια διανοητική ατζέντα για να απορρίψετε οτιδήποτε δεν είναι στα αγαπημένα σας.

Φάτε έξυπνα

Σίγουρα θέλετε να φάτε κάτι που έχετε πεθυμήσει πολύ. Και μπορείτε να το κάνετε δίχως τύψεις και ενοχές. Επιλέξτε τι είναι αυτό που θέλετε να φάτε περισσότερο και σχεδιάστε το γεύμα σας γύρω από αυτό. Αν αυτό είναι οι κοτομπουκιές, τότε συνοδεύστε τις με σαλάτα αντί για τηγανιτές πατάτες.

Το ίδιο ισχύει και για το επιδόρπιο. Ξεχάστε το σκεπτικό του όλα ή τίποτα: Το ενδιάμεσο είναι το καλύτερο.

Μην ξεχνάτε το νερό σας

Οι υγρές θερμίδες είναι περιττές. Για αυτό μπορείτε να τις ανταλλάξετε με λίγο παραπάνω φαγητό και να πιείτε ένα ρόφημα που δεν περιέχει ζάχαρη και να το απολαύσετε χωρίς ενοχές. Διαφορετικά μην ξεχνάτε το νεράκι σας για να παραμείνετε ενυδατωμένοι.