Υπάρχει μια σειρά από δημοφιλείς ασκήσεις που ενώ φαίνονται εύκολες στην πραγματικότητα δεν είναι, μιας και τα λάθη στην τεχνική είναι ιδιαίτερα συχνά. Μία από αυτές είναι το κλασικό κάθισμα, γνωστό και ως squat, καθώς δεν είναι τόσο εύκολο να συνδυάζεις την σωστή στάση της πλάτης με την ευθυγράμμιση των γονάτων πίσω από τα δάχτυλα.

Το κόλπο για εύκολο squat

Για όσους αγωνίζονται να εκτελέσουν σωστά ένα squat ή δεν είναι σίγουροι αν το εκτελούν με επιτυχία, υπάρχει μια απλή μέθοδος που μπορείτε να δοκιμάσετε για να το καταφέρετε πιο εύκολα. Και το καλύτερο; Δεν χρειάζεστε εξοπλισμό, παρά μόνο έναν.. τοίχο.

Με τη μύτη και τα δάχτυλα των ποδιών σας στον τοίχο, κάντε ένα απλό κάθισμα λυγίζοντας τα πόδια σας, διατηρώντας την πλάτη σας ευθεία και τις φτέρνες σας κάτω. Καθώς εκτελείτε αυτήν την άσκηση, τονώνετε τους μυς των ποδιών, της πλάτης αλλά και των γλουτών.

Πώς θα τα καταφέρετε

Για να τα καταφέρετε, δοκιμάστε:

  • Σταθείτε στραμμένοι σε έναν τοίχο με τη μύτη και τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τον τοίχο.
  • Τα πόδια σας θα πρέπει να είναι στην στάση λίγο πριν κάνετε κάθισμα: Λίγο πιο ανοιχτά από το άνοιγμα των ώμων.
  • Κρατήστε τα δάχτυλά σας στραμμένα προς τον τοίχο, κάντε κάθισμα και επανέλθετε στην αρχική θέση, χωρίς να σηκώσετε τις φτέρνες σας από το έδαφος.
  • Σηκωθείτε σε πλήρως όρθια θέση. Η μύτη και τα δάχτυλα των ποδιών σας δεν πρέπει ποτέ να φεύγουν από τον τοίχο. Αυτή είναι μία επανάληψη.