Ανεξάρτητα από την προέλευση του άγχους σας, υπάρχουν μερικά βασικά βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το διαχειριστείτε. Προσπαθήστε, λοιπόν, να καταπολεμήσετε το άγχος σας με μια προσέγγιση τριών βημάτων.

3 βήματα για να ανακουφιστείτε από το άγχος

Γρήγορες λύσεις

Η εύρεση γρήγορων τρόπων να ανακουφιστείτε από το στρες είναι μια εξαιρετική «πρώτη γραμμή άμυνας» κατά των επιπτώσεων του χρόνιου στρες. Αυτό συμβαίνει επειδή οι άμεσες λύσεις μπορούν να σας βοηθήσουν να ηρεμήσετε το σώμα και το μυαλό σας και στη συνέχεια να ανταποκριθείτε στους στρεσογόνους παράγοντες που αντιμετωπίζετε με μεγαλύτερη ψυχραιμία. Αυτό σας βοηθά να αντιμετωπίζετε πιο αποτελεσματικά τις καθημερινές προκλήσεις και ταυτόχρονα να προστατεύετε την υγεία σας. Οι κοινές στρατηγικές για γρήγορη ανακούφιση από το άγχος περιλαμβάνουν τις ασκήσεις αναπνοής, την ακρόαση μουσικής, το stretching και το περπάτημα.

Αντιμετώπιση της κατάστασης

Οι αγχωμένοι άνθρωποι δεν είναι πάντα στην καλύτερη θέση για να λύσουν προβλήματα. Μόλις βρεθείτε σε μια πιο ήρεμη κατάσταση, μπορείτε να συγκεντρωθείτε για να αντιμετωπίσετε αυτό που προκαλεί άγχος στη ζωή σας.

Άγχος για τη σχέση σας; Δοκιμάστε να υιοθετήσετε κάποιες υγιείς στρατηγικές επικοινωνίας ή ισχυρές επικοινωνιακές δεξιότητες. Εργασιακό άγχος; Μάθετε να βρίσκετε ικανοποίηση από την τρέχουσα εργασία σας ή κάντε βήματα προς τη μετάβαση σε μια νέα. Μερικές φορές άθελά σας σαμποτάρετε τον εαυτό σας και γι’ αυτό είναι σημαντικό να μάθετε μερικές στρατηγικές για να σταματήσετε να είστε… ο χειρότερος εχθρός σας.

Αποσυμπίεση

Ένα άλλο σημαντικό μέρος ενός σχεδίου διαχείρισης του άγχους είναι να έχετε κάποιες δραστηριότητες στη ζωή σας που σας «γεμίζουν» και σας βοηθούν να γίνετε πιο ανθεκτικοί απέναντι στο άγχος. Αντί να περιμένετε μέχρι να σας κυριεύσει το άγχος, εάν έχετε εντάξει στην καθημερινότητά σας συνήθειες για την ανακούφιση από αυτό, θα είστε λιγότερο αντιδραστικοί στους παράγοντες άγχους όταν τους βιώνετε και θα είστε πιο ικανοί να τους χειρίζεστε όταν τους αντιμετωπίζετε. Μερικές από αυτές τις συνήθειες περιλαμβάνουν τον διαλογισμό, τη γυμναστική και δημιουργικά χόμπι, όπως η ζωγραφική ή η κεραμική.