Τα push-ups αποτελούν σίγουρα μια άσκηση – πρόκληση και όχι μόνο από άποψη δύναμης. Είναι επίσης τεχνικά δύσκολα, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί από εμάς δεν τα κάνουμε σωστά. Αυτό όχι μόνο μπορεί να οδηγήσει σε τραυματισμό, αλλά είναι και ένα είδος σπατάλης, αφού θα καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να κάνουμε μια δύσκολη άσκηση λάθος και τελικά η κακή μας φόρμα μειώνει την αποτελεσματικότητά της.

Η γυμνάστρια Charlee Atkins, ξεκαθαρίζει την κατάσταση και επισημαίνει τα συχνότερα λάθη και πώς να τα διορθώσουμε.

Συνηθισμένα λάθη στα push-ups

Γλουτοί στον.. αέρα

Εάν οι γλουτοί σας είναι στον αέρα, τότε κάνετε λάθος την άσκηση. Θα πρέπει να είναι στο ίδιο επίπεδο με το υπόλοιπο σώμα.

Δεν είστε  ευθυγραμμισμένοι

«Ξεκινήστε με την στάση της σανίδας» λέει η Charlee Atkins. «Οι ώμοι σας θα πρέπει να είναι ακριβώς επάνω από τους καρπούς σας, το μεσαίο δάχτυλο να είναι στραμμένο προς τα εμπρός και τα χέρια σας να είναι ανοιχτά όσο περίπου το χαλάκι μπροστά σας».

Θα πρέπει πριν να ξεκινήσετε το σώμα σας να διαγράφει μια ευθεία γραμμή, ξεκινώντας από το κεφάλι και τελειώνοντας με τις φτέρνες σας.

Αγκώνες και γωνίες

Ενώ δεν υπάρχει συγκεκριμένος βαθμός στον οποίο οι αγκώνες σας πρέπει να λυγίζουν, γενικά θα πρέπει να βρίσκονται περίπου στο μέσο της πλήρους εμβέλειας. Αυτή η τοποθέτηση είναι για ένα κλασικό push-up, αλλά η θέση του αγκώνα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τον τύπο.

Η σωστή τεχνική μπορεί να κάνει ακόμα πιο δύσκολα τα push-ups αλλά μπορείτε να τα καταφέρετε πιο γρήγορα όταν θέτετε τις σωστές βάσεις. Για να τελειοποιήσετε την φόρμα σας και να πάρετε όλα τα οφέλη της άσκησης, δείτε το βίντεο: