Για τους περισσότερους ανθρώπους που περνούν το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας τους καθισμένοι και σκυμμένοι μπροστά από μία οθόνη, είναι πολύ συνηθισμένο όταν ξυπνούν να αισθάνονται ένταση και σφίξιμο στο λαιμό, την πλάτη ή τους γοφούς. Αλλά κάνοντας αυτές τις διατάσεις το πρωί, αμέσως μόλις ξυπνήσετε, μπορείτε να ανακουφιστείτε.

Οι καλύτερες διατάσεις για το πρωί

Διάταση του αυχένα

Αυτή η διάταση βοηθά στην ανακούφιση του πόνου σε μια πολύ κοινή περιοχή, όπως είναι ο αυχένας. Επαναφέρει και επανατοποθετεί τον αυχένα ενώ ταυτόχρονα σας βοηθά να εκτονώσετε την ένταση που έχει συσσωρευτεί.

Πώς θα το κάνετε: Με το ένα χέρι πάνω από το κεφάλι σας, τραβήξτε απαλά το κεφάλι σας, φέρνοντας το αυτί σας κοντά στον ώμο σας. Κρατήστε το τέντωμα για δύο δευτερόλεπτα, επιστρέψτε στην ουδέτερη θέση και επαναλάβετε 5 φορές ανά πλευρά.

Διάταση τραπεζοειδούς

Το τέντωμα του τραπεζοειδούς, που βρίσκεται στον κάτω αυχένα και εκτείνεται στην άνω πλάτη και την περιοχή των ώμων, θα σας βοηθήσει να μειώσετε τυχόν ενοχλήσεις ενώ χαλαρώνετε και επαναφέρετε τους ώμους σας.

Αυτό είναι σημαντικό επειδή ενισχύει την σταθεροποίηση αλλά και συμβάλλει στην κίνηση της ωμοπλάτης.

Πώς θα το κάνετε: Βάλτε το δεξί σας χέρι πάνω από το αριστερό σας ώμο, περνώντας το μπροστά από το στήθος σας. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το αριστερό σας χέρι κάτω από τον αγκώνα σας και σύρετε απαλά το δεξί σας χέρι πάνω από τον αριστερό σας ώμο και κάτω στην πλάτη σας.

Κρατήστε το τέντωμα για δύο δευτερόλεπτα, επιστρέψτε στην ουδέτερη στάση και επαναλάβετε 5 φορές σε κάθε πλευρά.

Διάταση της σπονδυλικής στήλης

Θα χρειαστείτε μια καρέκλα ή ένα σκαμπό για αυτήν την διάταση, που θα σας βοηθήσει να επιμηκύνετε τους μυς σας σε όλη την πλάτη, κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης. Δεδομένου ότι αυτό το τέντωμα στοχεύει στους μυς κατά μήκος της, είναι εξαιρετικό για την ανακούφιση του πόνου στην πλάτη και τη βελτίωση της στάσης του σώματος.

Πώς θα το κάνετε: Καθίστε σε μια καρέκλα με τα γόνατά σας ανοιχτά και τα πόδια ίσια στο πάτωμα. Ισιώστε τη σπονδυλική σας στήλη και στη συνέχεια ρίξτε το πηγούνι προς το στήθος. Απλώστε τα χέρια σας μπροστά σας και στη συνέχεια πέστε αργά προς το πάτωμα και απλώστε το χέρι, περπατώντας τα δάχτυλά σας κατά μήκος του δαπέδου, μακριά σας, όσο μπορείτε.

Κρατήστε το πηγούνι προς το στήθος καθώς γέρνετε προς τα εμπρός.