Υλικά

Για 6-8 άτομα

4 κοφτές κουταλιές βούτυρο
6 κοφτές κουταλιές αλεύρι
220 γρ. γάλα
100 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
100 γρ. κασέρι τριμμένο
6 αβγά
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να διαλυθεί.
2. Ρίχνετε το γάλα ανακατεύοντας με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει μια λεία κρέμα.
3. Κατεβάζετε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτετε τα τυριά και τους κρόκους χτυπημένους.
4. Χτυπάτε τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και το προσθέτετε στο μείγμα ανακατεύοντας προσεκτικά. Προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.
5. Βουτυρώνετε ελαφρά μια πυρίμαχη φόρμα για σουφλέ 2 λίτρων και αδειάζετε μέσα το μείγμα. Ψήνετε το σουφλέ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200οC για 20-25 λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το βγάζετε από τον φούρνο και σερβίρετε αμέσως.