Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάψετε θερμίδες χωρίς να κάνετε γυμναστική; Στην πραγματικότητα, μερικοί από τους καλύτερους τρόπους για να κάψετε θερμίδες γίνονται εκτός γυμναστηρίου, είτε στο σπίτι είστε στον δρόμο. Οι δραστηριότητες που θα επιλέξετε μπορεί να διαφέρουν ανάλογα με τον χρόνο που έχετε στη διάθεσή σας, το τι πιστεύετε ότι χρειάζεται το σώμα σας τη συγκεκριμένη ημέρα, ή ακόμα και τον καιρό. Εδώ δεν υπάρχουν σωστές ή λανθασμένες επιλογές, μόνο αρκετές για να πετύχετε τον στόχο σας, να αυξήσετε δηλαδή τις θερμίδες που καίτε σε μια μέρα.

Η ακριβής ποσότητα θερμίδων που καίτε όσο κάνετε αυτές τις δραστηριότητες εξαρτάται από το βάρος σας, το φύλο και την ηλικία σας. Επομένως, αυτό το ποσοστό είναι διαφορετικό για τον καθένα.

Πάρτε τις σκάλες και «κάψτε» θερμίδες

Σχεδόν πάντα υπάρχουν σκάλες. Στη δουλειά, στο σπίτι ή ακόμα και στο ξενοδοχείο όταν ταξιδεύετε. Δοκιμάστε να ανεβείτε και να κατεβείτε τις σκάλες για μόλις δέκα λεπτά και κάψτε 100 θερμίδες ενώ ταυτόχρονα ενδυναμώνετε τους μυς του κάτω σώματος.

Τεντωθείτε και χαλαρώστε

Εάν τεντωθείτε και χαλαρώσετε ή κάνετε μια εύκολη προπόνηση γιόγκα για 30 λεπτά, θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες. Επιπλέον, συμβάλλετε στην αύξηση του εύρους κίνησης των αρθρώσεών σας, μειώνετε την πίεση που δέχονται και βελτιώνετε την ποιότητα του ύπνου σας.

Δοκιμάστε το πινγκ πονγκ

Αν παίζετε για μόλις 20 λεπτά, θα κάψετε περίπου 100 θερμίδες και θα βελτιώσετε επίσης τον συντονισμό χεριών και ματιών. Ειδικά αν επιλέξετε έναν έμπειρο αντίπαλο, θα κάψετε ακόμα περισσότερες θερμίδες. Ενα έντονο παιχνίδι πινγκ πονγκ μπορεί εύκολα να μετατραπεί σε δυναμική αερόβια προπόνηση.

Περπατήστε και μιλήστε

Οταν μπορείτε, πραγματοποιήστε τις τηλεφωνικές σας κλήσεις εν κινήσει. Μπορείτε ακόμη και να περπατήσετε κατά τη διάρκεια επαγγελματικών κλήσεων απλά βηματίζοντας στο γραφείο σας. Εάν περπατάτε μιλώντας στο τηλέφωνο συνολικά 30 λεπτά την ημέρα θα κάψετε εύκολα μέχρι και 100 θερμίδες.

Σηκωθείτε

Καίτε περίπου 10 επιπλέον θερμίδες για κάθε 10 λεπτά που στέκεστε αντί να κάθεστε στο γραφείο. Οπότε μην ξεχνάτε να κάνετε μικρά τακτικά διαλείμματα που θα σας βοηθήσουν να τονώσετε το σώμα αλλά και τη συγκέντρωσή σας.

Συγυρίστε

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, οι δουλειές του σπιτιού μπορούν να είναι μια αποτελεσματική συνεδρία άσκησης. Ο κανονικός καθαρισμός του σπιτιού βοηθάει να κάψετε περίπου 100 θερμίδες σε 30 λεπτά. Απλές δουλειές όπως το σκούπισμα με ηλεκτρική σκούπα και το ξεσκόνισμα μπορούν να μετατραπούν σε ασκήσεις που ενισχύουν τη δύναμη του σώματος.

Gardening

Για κάθε 25 λεπτά που περνάτε σκάβοντας, φυτεύοντας και βγάζοντας τα χόρτα καίτε περίπου 100 θερμίδες. Το πρόσθετο πλεονέκτημα είναι ότι απολαμβάνετε την ύπαιθρο ενώ δημιουργείτε έναν όμορφο κήπο και ίσως ακόμη και να καλλιεργείτε τα δικά σας λαχανικά.

Χορέψτε

Τριάντα λεπτά περιστασιακού χορού καίνε περίπου 165 θερμίδες και ταυτόχρονα τονώνουν τη διάθεσή σας. Πατήστε το play και αφήστε τους ρυθμούς της αγαπημένης σας playlist να σας συνεπάρουν.

Επιλέξτε την πεζοπορία

Βάλτε τα πιο άνετα παπούτσια σας και κατευθυνθείτε προς το αγαπημένο σας πάρκο. Επιλέξτε μονοπάτια με διαφορετικά επίπεδα, όπως η ανάβαση σε λόφους, και περπατήστε μόλις 15 λεπτά για να κάψετε 100 θερμίδες.

Η πεζοπορία καίει περισσότερες θερμίδες από το περπάτημα λόγω της διαφοράς στο έδαφος.

Οταν ανεβαίνετε σε έναν λόφο ή σε ασταθή μονοπάτια, οι μύες των ποδιών σας πρέπει να δουλεύουν περισσότερο για να προχωρήσετε μπροστά και οι μύες του κορμού σας πρέπει να δουλέψουν περισσότερο για να παραμείνετε σταθεροί. Εάν δεν έχετε μονοπάτι κοντά, το γρήγορο περπάτημα για 20 λεπτά θα σας βοηθήσει να κάψετε επίσης 100 θερμίδες.