Όσον αφορά τα εναλλακτικά γάλατα, το γάλα αμυγδάλου συνεχίζει να είναι ένα από τα πιο δημοφιλή. Και μάλιστα, για καλό λόγο: Προσφέρει πολλά διατροφικά οφέλη, συμπεριλαμβανομένης της υψηλής περιεκτικότητας σε πρωτεΐνη, βιταμίνη Ε και καλά λιπαρά. Επιπλέον, ταιριάζει υπέροχα με τόσα πολλά πράγματα από δημητριακά μέχρι και κολοκύθα.

Αλήθεια λοιπόν, το γάλα αμυγδάλου μπορεί να λήξει;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι. Το γάλα αμυγδάλου μπορεί να λήξει, γεγονός που ισχύει για όλους τους τύπους, σπιτικό, ψυγείου ή και εκείνου που αποθηκεύεται εκτός ψυγείου στο ράφι. Οι δύο παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι η ημερομηνία λήξης και η σωστή αποθήκευση, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Για παράδειγμα, αν επιλέξετε ένα γάλα εκτός ψυγείου είναι σημαντικό να το αποθηκεύεται στο ψυγείο αφού το ανοίξετε, διαφορετικά θα χαλάσει.

Το γάλα αμυγδάλου που παρασκευάζεται στο εμπόριο είναι συνήθως υπερπαστεριωμένο, σύμφωνα με τους ειδικούς στο τομέα της διατροφής, πράγμα που σημαίνει ότι υποβάλλεται σε διαδικασία θέρμανσης που σκοτώνει τα βακτήρια και παρατείνει τη διάρκεια ζωής του προϊόντος.

Για τον συγκεκριμένο τύπο, αποθηκεύστε το εντός ψυγείου αφού το ανοίξετε.

Πώς θα καταλάβετε ότι έχει χαλάσει

Σημάδια ότι το γάλα αμυγδάλου έχει χαλάσει:

Πιο ξινή μυρωδιά

Το γάλα αμυγδάλου πρέπει να μυρίζει ελαφρώς ξηρά και γλυκά. Έτσι αν η μυρωδιά του έχει αλλάξει και έχει γίνει πιο όξινη, μάλλον ήρθε η ώρα να το πετάξετε.

Η συσκευασία αρχίζει να φουσκώνει

Μόλις το γάλα χαλάσει, είναι πιθανό η συσκευασία να φουσκώσει ή να διογκωθεί, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Αλλάζει η υφή του

Το γάλα αμυγδάλου που έχει χαλάσει μπορεί επίσης να γίνει παχύρρευστο και να έχει σβώλους.