Μερικές φορές, όταν προσπαθείτε να αποκτήσετε πιο επίπεδο στομάχι, μπορεί να νομίζετε ότι η παράλειψη γευμάτων θα σας βοηθήσει. Ωστόσο, το πρωινό δεν είναι μόνο σημαντικό για τη γενική υγεία, αλλά είναι πραγματικά σημαντικό για τον μεταβολισμό και για να αποκτήσετε την επίπεδη κοιλιά που επιθυμείτε.

Μερικά από τα καλύτερα πρωινά που μπορείτε να επιλέξετε για το πρωί σας περιλαμβάνουν υψηλές ποσότητες φυτικών ινών και πρωτεΐνης, που είναι και τα δύο σημαντικά για την υγιή διαχείριση βάρους.

Ποιο πρωινό «χαρίζει» επίπεδη κοιλιά

Πλιγούρι βρώμης

Το πλιγούρι βρώμης είναι ένα από τα καλύτερα πρωινά που μπορείτε να φάτε για να έχετε πιο επίπεδο στομάχι.

Οι φυτικές ίνες στο πλιγούρι βρώμης μας βοηθούν να νιώθουμε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, επειδή είναι ένας υδατάνθρακας βραδείας αποδέσμευσης, που σημαίνει ότι παρέχει ενέργεια, αλλά δεν αυξάνει το σάκχαρο στο αίμα.

Η ενέργεια από τους υδατάνθρακες βραδείας αποδέσμευσης απελευθερώνεται για μεγάλο χρονικό διάστημα, δίνοντάς σας άφθονη ενέργεια για την ημέρα χωρίς να σας κάνει να νιώθετε νωθροί. Καταναλώνοντας πλιγούρι βρώμης παίρνετε φυτικές ίνες, που είναι απαραίτητες όχι μόνο για την υγεία της καρδιάς αλλά και για την πέψη.

Όταν η πέψη σας είναι εύρυθμη, η κοιλιά σας θα γίνεται όλο και πιο επίπεδη.

Αυγά

Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα αυγά αποτελούν ένα ακόμα πολύ δυνατό πρωινό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας με επίπεδη κοιλιά.

Τα αυγά είναι μια εξαιρετική πηγή πλήρους πρωτεΐνης, η οποία θα βοηθήσει στην εξισορρόπηση της πρωινής απόκρισης σακχάρου στο αίμα, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην τροφοδότηση της μυϊκής σας μάζας για τόνωση της λειτουργίας του μεταβολισμού.

Τα αυγά αναμεμειγμένα με κάποια λαχανικά πλούσια σε φυτικές ίνες είναι ιδανικά για την επίπεδη κοιλιά που στοχεύετε.

Γιαούρτι

Αν λαχταράτε μια πιο γλυκιά απόλαυση το πρωί, δοκιμάστε ένα μπολ γιαούρτι με μερικά φρούτα και ξηρούς καρπούς από πάνω.

Το γιαούρτι είναι ένα εύκολο πρωινό που μπορείτε να φτιάξετε γρήγορα, είναι εξαιρετικά νόστιμο και απολαυστικό και το βασικότερο… είναι πλούσιο σε άπαχη πρωτεΐνη. Στην πραγματικότητα, η έρευνα έχει δείξει ότι όσοι καταναλώνουν τακτικά γιαούρτι τείνουν να ζυγίζουν λιγότερο.